Eestisse oodatakse laskesuusamaailma tippe

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Mullusel suvebiatloni MMil Saksamaal Ruhpoldingis käis ja võitis kuldmedali teiste hulgas ka Dorothea Wierer, kes on biatlonisõprade üks suuremaid lemmikuid
Mullusel suvebiatloni MMil Saksamaal Ruhpoldingis käis ja võitis kuldmedali teiste hulgas ka Dorothea Wierer, kes on biatlonisõprade üks suuremaid lemmikuid Foto: Martin Divisek

Rahvusvaheline Laskesuusatamise Liit (IBU) otsustas 2024. aasta suvebiatloni MMi korraldusõiguse anda Otepääle. Suvised tiitlivõistlused toimuvad Otepääl Tehvandi spordikeskuses 19.–25. augustini 2024.

«Suvebiatloni MMi korraldamine on meile väga oluline sündmus, kuna see on tiitlivõistlus,» ütles esimees Aivar Nigol. «Suvebiatloni korraldamise ettepanek tehakse otsepakkumisena, mis näitab, et IBU usaldab Otepää korraldusmeeskonda.»

See on kolmas kord, kui Otepääl selguvad suvebiatloni maailmameistrid. Suvised tiitlivõistlused on varem Tehvandi spordikeskuses toimunud 2007. ja 2016. aastal. «IBU pöörab suvebiatlonile järjest rohkem tähelepanu, mistõttu pole laskesuusatamine spordimaailma fookuses enam ainult mitte talvel, vaid ka suvel,» ütles Nigol.

2027. aastal toimub Otepääl talvine laskesuusatamise MM ning aasta varem MK-etapp. «Otepää suvebiatloni MMile on kindlasti oodata maailma tippe, sest kõik tiimid on huvitatud talviste tiitlivõistluste eel Tehvandi radadega tutvumisest,» sõnas Nigol. «Suviste tiitlivõistluste korraldamine on 2027. aasta MMi vaates ka korraldusmeeskonnale hea praktika,» lisas Nigol.

2024. aasta augustis toimuvate suvebiatloni maailmameistrivõistluste täpne võistluskava kinnitatakse hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles