Ford ja M-Sport panevad veel tihedamalt seljad kokku

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
M-Spordi ja Fordi koostöö laieneb nüüd ka väljaspoole WRCd
M-Spordi ja Fordi koostöö laieneb nüüd ka väljaspoole WRCd Foto: M-Sport

Ford ja M-Sport hakkavad sarnaselt WRCle koostööd tegema ka W2RCs ehk kestvussõitude meistrivõistlustel. Osapooltega liitub ka Neil Woolridge Motosport.

Ford Performance on kirjeldanud kolme meeskonna vahelist partnerlust kui mitmeaastast plaani, mille raames kasutatakse Ranger ja Ranger Raptor T1+ sõidukeid.

«Meie eesmärk on olla parimad ühel populaarseimal maastikurallil – Dakaril,» ütles Ford Performance Motorspordi direktor Mark Rushbrook. «Seda rallit ei saa alahinnata. Peame õppima oma partneritelt M-Spordis ja NWMis, kes pakuvad meile teadmisi ja oskusi. Arvan, et koos suudame Araabia poolsaare liivadüünidel teha suuri asju,» lisas Rushbrook.

Ford Ranger, millega meeskond järgmise aasta Dakari rallil võistleb, põhineb eelmise põlvkonna autol ning on varustatud 3,5-liitrise EcoBoost mootoriga. Rangerit kasutatakse ainult 2024. aasta võistlusel, sest 2025. aastal plaanitakse võistlus võita uue Ranger Raptoriga.

«Oleme aastate jooksul saavutanud Fordiga WRCs suurt edu. Rakendame sama palju tähelepanu, energiat ja jõupingutusi Dakaris võistlemiseks,» rääkis M-Spordi omanik ja looja Malcolm Wilson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles