Tenniseliit pani jala maha: venelastega koostöö tegemisel on tagajärjed (1)

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Venemaa lippu hoidvad tennisefännid
Venemaa lippu hoidvad tennisefännid Foto: EPA/Scanpix

Eesti Tennise Liidu juhatus võttis vastu uued piirangud seoses Venemaa ja tema liitlase Valgevene agressiooniga Ukrainas. Piirangud jõustuvad 15. juunist ja kehtivad sportlastele, kes osalevad rahvusvaheliste alaliitude sarjades.

Alaliidu peasekretäri Allar Hindi sõnul on viimaste kuude sündmused näidanud, et ei saa jätta lahtiseks seisukohti, mis puudutavad Venemaa ja Valgevene sportlastega võistlemist ning nende riikidega igasugust spordialast kokkupuudet.

«On vaja selgust ja konkreetsust, mida tänane otsus meie sportlastele loodetavasti annab. See võimaldab edaspidi keskenduda spordile, mitte maadelda keeruliste otsustega, kuna selget juhist olukordades tegutsemiseks polnud ette antud. Loodame, et Eesti Tennise Liidu eeskuju järgivad nüüd ka teised tennise alaliidud üle maailma,» lisas Hint.

Eesti Tennise Liidu juhatusse kuuluvad Enn Pant, Paavo Nõgene, Reet Hääl, Silver Vohu, Maret Ani, Allar Levandi, Taavi Ojala, Helen Tälli ja Toomas Kuum.

Otsus seab Eesti sportlastele alates homsest järgmised piirangud

  • Eesti Tennise Liit lõpetab sportlase toetamise, kes mängib ühes võistkonnas Venemaa või Valgevene kodanikuga.
  • Eesti Tennise Liit lõpetab sportlase toetamise, keda treenib Venemaa või Valgevene kodanikust treener.
  • Eesti Tennise Liit lõpetab treeneri toetamise, kes treenib Venemaa või Valgevene kodanikust sportlast.
  • Eesti Tennise Liit lõpetab sportlase, treeneri või kohtuniku toetamise, kes osaleb Venemaal või Valgevenes toimuval tennisevõistlusel.
  • Eesti Tennise Liit lõpetab muude spordi korraldamisega seotud isikute toetamise, kes on seotud Venemaa või Valgevene sportlaste või Venemaal või Valgevenes toimuvate võistlustega.
  • Toetuse maksmise piirang hõlmab kõiki rahalisi toetusi, sealhulgas sportlasetoetust, treeneritoetust, kohtunikutoetust, stipendiumi, lähetuskulude hüvitamist, päevaraha maksmist jms.
  • Toetuse maksmise piirang kehtib 12 kuud alates toetuse maksmise piirangu aluseks oleva sündmuse aset leidmisest.
  • Lisaks toetuse maksmise piirangule kehtib ülaltoodud piiranguid rikkuvale sportlasele, treenerile, kohtunikule või spordi korraldamisega seotud isikule 12-kuuline Eesti Tennise Liidu toetatavatel võistlustel osalemise keeld.
  • Juhul kui Eesti Tennise Liit on saanud juba varem Eesti Olümpiakomiteelt või sponsoritelt toetuse, mis on suunatud konkreetse sportlase, treeneri, kohtuniku või muu spordi korraldamisega seotud isiku toetamiseks, kes rikub ülaltoodud piiranguid, maksab Eesti Tennise Liit saadud toetuse tagasi toetuse maksjale.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles