Vägev! Raskest kaotusseisust välja tulnud Eesti alistas pinevas mängus Slovakkia

Postimees Sport
Copy
Eesti võrkpallikoondis
Eesti võrkpallikoondis Foto: Ján Súkup – Štartfoto/volley.ee

Eesti võrkpallikoondis võitis mängu 3:2 ning säilitas Euroopa Kuldliiga finaalturniirile pääsemise võimaluse.

Algus oli raske, sest Eesti kaotas esimesed kaks geimi slovakkidele vastavalt 25:20 ja 25:21. Kolmanda geimi võitsid aga eestlased 25:21. Neljas geim algas tasavägiselt, kuid eestlased keerasid mängu enda kasuks ning geim võideti 25:20. Põnev triller kulmineerus viienda geimiga, kus eestlased mängisid küll 8:4 edu maha, kuid lõpuks võideti 19:17.

Eestlaste mänguvedur oli vigastuspausilt naasnud Märt Tammearu. Nurgaründaja arvele kogunes lõpuks üleplatsimehena 30 punkti. 12 punkti teenis Valentin Kordas, Andri Aganits ja Stefan Kaibald. Slovakkia parim pallur oli Patrik Lamanec 27 puntkiga.

Eesti algkoosseis: Robert Viiber, Valentin Kordas, Märt Tammearu, Karli Allik, Andri Aganits, Mihkel Varblane, liberod Johan Vahter ja Silver Maar.

Eestil on C-alagrupis kirjas kolm võitu ja kaks kaotust, millega ollakse Tšehhi järel teisel kohal. Viimased alistasid täna 3:0 Soome, kellega Eesti meeskond läheb laupäeval vastamisi.

Naiste võrkpallikoondis pidi Hõbeliigas tunnistama Austria 3:0 paremust

Tartus peetud esimese omavahelise mängu võitsid eestlannad kindlalt 3:0, kuid Austrias toimunud kohtumises olid võõrustajad terve mängu domineerivad.

Eesti resultatiivseim oli 14 punktiga Kertu Laak, 11 silma lisas Silvia Pertens ning 7 nii Liis Kullerkann kui Nette Peit.

Austra edukaim oli 13 punktiga Monika Chrtianska.

Eesti hoiab A-alagrupis nelja võidu ja ühe kaotusega esimest kohta, Austrial on teisena sama seis, ent parem geimide suhe. Kolmas on kahe võidu ja kolme kaotusega Läti ja neljas võiduta jätkav Põhja-Makedoonia.

Nii Eestil kui Austrial on koht finaalturniiril juba tagatud. Viimases alagrupimängus lähevad eestlannad laupäeval vastamisi Lätiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles