Thierry Neuville: WRCs pole ühtegi staari (2)

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Andreas Solaro / AFP / Scanpix

Belgia rallisõitja Thierry Neuville rääkis väljaandele AutoHebdo antud intervjuus WRC tulevikust ja mida tema MM-sarjas muudaks.

«Teha oleks palju. Oleme seda arutanud promootorite ja rahvusvahelise autospordiliiduga. Nad kuulavad, on teadlikud ja tahavad asju teha. See on väga positiivne,» ütles Neuville, kelle arvates on WRC formaat liiga keeruline.

«Puudub meelelahutuslik osa, mis võimaldaks vaatajatel suhestuda mõne tegelase või meeskonnaga, olla ühe asja poolt ja teise vastu. WRCs ei ole ühtegi staari,» sõnas Neuville.

«Kui alustasin WRCga, oli minu vastaseks Sébastien Loeb, kes oli staar. Kui Sébastien Ogier saabus, sain temaga mitu aastat järjest võistelda. Tollal olid sõitjad ja WRC kuulsamad, kui praegu.»

Neuville´i arvates tuleks üle vaadata meeskondadevaheline suhtlus ja rohkem tegeleda strateegiliste küsimustega.

«Usun, et peaksime lühendama võistlusformaati, muutes ralli kahepäevaseks. See ei takistaks korraldada konkreetseid rallisid nagu varem. Need on selle spordiala DNAs. See tähendab, et Monte-Carlo kestaks neli päeva, Soomes võiks võistelda ainult ühe või poolteist päeva. See annaks sellele tõelise sprindi iseloomu. Teha on palju, kuid keegi ei tegutse.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles