Hamilton tahab 20 miljoni euro suurust palgatõusu (1)

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Seitsmekordsel maailmameistril Lewis Hamiltonil puudub järgmiseks hooajaks leping, kuid on praeguse tööandja Mercedesega avalikult rääkinud soovist jätkata pikka ja edukat koostööd. Vormelisõitja nõuab suurt palgatõusu.

Tiimipealik Toto Wolff rääkis CNBC-le, et läbirääkimised kontraht osas on lõpule jõudmas. Seoses nädalavahetuse Kanada F1-etapiga teatatakse lepingupikendus tõenäoliselt järgmisel nädalal.

«Ta on selle spordiala kõige tähtsam inimene. Ta on oluline tegelane mitte ainult rooli taga, vaid ka väljaspool seda. Me peame hoidma teda siin spordis nii kaua kui võimalik,» märkis Wolff.

Sõiduoskused ja turuväärtus ülemaailmse superstaarina tõstavad Hamiltoni hinda. Red Bulli meeskonna üks ninamehi juht Helmut Marko avaldas, et Max Verstappen on praegu F1 kõrgeima palgaga roolikeeraja.

Arvatakse, et hollandlane teenib hooaja jooksul üle 50 miljoni euro. Hamilton jääb nimekirjas teisele kohale 30 miljoni euro suuruse sissetulekuga. Mercedeses jätkamiseks tahab inglane 20 miljoni euro suurust palgatõusu, et tema töötasu oleks hollandlasega võrdne.

F1 meeskonnad peavad hooaja üle elama 143 miljoni euro suuruse eelarve piires. See ei sisalda aga sõitjate palku, nii et teoorias ei tekita Hamiltoni palgasoov Mercedesele probleeme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles