Rasmus Mägi alal on küsimärke kui palju

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Rasmus Mägi
Rasmus Mägi Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpix Baltics

Enne täna õhtul Oslos toimuvat kergejõustiku Teemantliiga etappi on 400 m meeste tõkkejooksus õhk paks, võistlejad omavahel ei suhtle ja küsimärgi all on mitme osaleja vorm.

«Kui ma tunnen midagi ja arvan, et võin riskida vigastusega, osaledes võistlusel, mille võidu eest makstakse ainult 4000 dollarit, siis kas ma peaksin kuu aega vigastatult istuma ja lootma, et jõuan MMile?»

Nii kirjutas Twitteris 400 m tõkkejooksu staar Rai Benjamin pärast otsust loobuda LA Grand Prix'l osalemisest. See on üks mitmest salapärasest sõnumist, mida ameeriklane on viimasel ajal saatnud. Benjamin loobus ka eelmisel nädalal toimunud Pariisi Teemantliiga etapist.

Norra tõkkejooksjal Karsten Warholmil pole aimugi, millises seisus on teised konkurendid. «Mul pole selle üle kontrolli ja puudub nende poistega isiklik kontakt. Välja arvatud siis, kui me võistlustel kohtume. Mul pole nende plaanidest õrna aimugi,» ütles ta väljaandele NRK.

Benjamin pole ainus, kelle osalemine on küsimärgi all. Eelmisel aastal MMi võitnud brasiillane Alison dos Santos pidi veebruaris operatsioonile minema. Keegi ei tea kindlalt, kas ta jätab sel suvel Budapesti kergejõustiku MMi vahele.

Warholmi endine põhikonkurent Abderrahman Samba jooksis mai lõpus väiksema võistluse Itaalias. Möödunud nädalal oli ta Pariisi etapil, kuid sai vigastada juba enne esimese takistuse ületamist.

Ameeriklane C. J. Allen usub, et tema alal ei saagi olla rahulikku õhkkonda, kui konkurents on nii tihe. «Sa pead iga kord andma endast kõik. Tõkkejooks kurnab sind nii füüsiliselt kui ka vaimselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles