Gürokopteri õnnetuses hukkus legendaarne Eesti lennusportlane (4)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kalev Tikk.
Kalev Tikk. Foto: Keila linn / Facebook

Eile hilisõhtul kukkus Harjumaal alla gürokopter, mis süttis põlema. Lennumasinas olnud 60-aastane Kalev Tikk hukkus sündmuskohal.

Gürokopter kukkus alla eile hilisõhtul Vaida-Urge tee 9. kilomeetril, asfaltkattega sõiduteele. Õnnetuse tagajärjel masin purunes ja süttis põlema.

PPA andmetel oli alla kukkunud gürokopteris 60-aastane mees, kes tegi masinaga erinevaid lennuharjutusi. Harjutuste tegemist jälgis maapinnal mehe sõber, kelle sõnul oli mees kogenud lendur.

Hiljem teatas Eesti Lennuspordiliit, et hukkunu oli Eesti lennusportlane Kalev Tikk. Järelehüüde spordimehele tegid nii lennuspordiliit kui ka Keila linn.

«Eesti Lennuspordi Föderatsioon andis teada, et Eesti lennusportlaste seast lahkus ootamatult Kalev Tikk. Keilaga seovad Kalevit kuumaõhupallid. Ta osales pea kõigil Keila korraldatud kuumaõhupallivõistlustel. Lisaks võistlejana oli ta alati ka korraldajatel abiks nii nõu kui ka vajadusel jõuga. Viimastel aastatel oli Keila üks Kalevi lemmikumaid lennupaiku – läänekaarte tuultega oli Keila ümbruskonnast hea startida. Ta oli ainuke pidevalt kommertslende teinud piloot. Nüüd saame Keilas kuumaõhupalle harvemini näha...» seisis Keila linna järelhüüdes.

Lennuspordi Föderatsioon: «Kalev alustas oma lennuteed Nõukogude ajal ALMAVÜs purilennunduse ning langevarjuhüpetega, aga viimasel ajal oli põhiliselt aktiivne eeskätt kuumaõhupallinduses, kuid ka tiibvarjude ning gürokopterite alal.

Kalev oli ihu ja hingega alati võimalusel lendamas, jagades oma kirge paljude teistega ning andis oskusi meisterlikult edasi.

Kaastunne tema lähedastele ning kena igavikulist lendu Kalevile!» seisis lennuspordiliidu avalduses.

Postimehe sporditoimetus avaldab lahkunu lähedastele kaastunnet!

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles