Eesti eksrekordinaine võistles läbi valu lõpuni: ei saa ju kodupubliku ees katkestada

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anna Maria Orel Jõhvis.
Anna Maria Orel Jõhvis. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti vasaraheite eksrekordinaise Anna Maria Oreli seeria täna kodulinnas Jõhvis oli küll stabiilne - 63.06, 62.24, 62.01, 63.11, 63.38, 62.56 -, kuid ilmtingimata mitte rõõmu pakkuv.

2018. aastal heidetud isiklikust rekordist (69.85) jäi ta kaugele, samuti ei paranenud tänavune tippmark (63.76). Ent sellel kõigel oli oma põhjus.

«Täna polnud üldse halb tunne võistelda, aga pärast esimest katset läks selg natukene krampi ning praegugi on veel krambis,» sõnas Orel teel füsioterapeudi juurde.

Kuigi lühiusutluski toimus valugrimassides, ei tulnud tal kordagi pähe mõtet võistlus pooleli jätta. «Lubasin ju, et tulen kodulinna võistlema. Ei saa niimoodi katkestada, tuli ära kannatada,» jätkas ta.

Kuigi tänavused tulemused siiani ülemäära rõõmustavad pole olnud - 63.76, 61.62, 61.68 ja nüüd 63.38 - püsib Orel rahulik.

«Ütlen ausalt, et sel aastal, nagu ka eelnevatel, on mul tehniliselt probleeme. Trennis on vasar kaugemale lennanud, kõvasti, aga tehnika on ebastabiilne: üks nädal lendab 60, teine nädal kuus meetrit kaugemal.

Mina võtan aga rahulikult. Olen ennegi öelnud, et Budapesti [MMile] lähen nagunii, iseasi on, kas pealtvaataja või võistlejana. Aga ära ma ei lõpeta, sest järgmine aasta on OM,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles