AMETLIK Soomlane asendab varalahkunud Breeni

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport

Hyundai rallitiim kinnitas, et aprillis Horvaatia MM-etapiks testides hukkunud Craig Breeni asemel istub Rally Estonial ja Soomes nende Hyundai i20 N Rally1 autosse Teemu Suninen.

Tegemist pole üllatava teatega, sest selle üle on spekuleeritud pikalt ning tõele au andes oli kohe selge, et Suninen on Hyundaile parim valik. Praegu pole teada, kas meie põhjanaaber sõidab veel Rally1-autoga kuskil või mitte.

«See on suurepärane võimalus naasta tippklassi ning olen sellest puudust tundnud,» ütles Suninen pressiteate vahendusel. «Eesti ja Soome on minu jaoks olnud varasemalt head rallid, kuid auto ja hübriidajami õppimine väheste testivõimaluste juures on suur väljakutse.

Eesti ja Soome on rallid, kus on vaja enam kui täielikku enesekindlust ning esimesest kurvist alates on hea tulemuse saamiseks vaja gaas põhja suruda. Aeg näitab, milline on meie lähenemine. Minu eesmärk on autot vaikselt õppida ning aja jooksul üha paremat kiirust näidata ning võistkonnale häid punkte tuua.»

Tippklassis sõitmine pole Sunineni jaoks midagi uut, sest vahemikus 2017-21 sai ta võimaluse M-Spordiga. Tal on kolm poodiumikohta ja parim tulemus pärineb 2019. aasta Sardiinia rallilt, mil meie põhjanaaber oli teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles