Üks maailmarekord teise järel langeb põrmu, tippjooksjad on saanud väärt «abilise» (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Etiooplane Lamecha Girma jõuab Teemantliiga etapil Pariisis lõpujoonele ja püstitab 3000 m takistusjooksu maailmarekordi. Tähelepanelik vaataja näeb, et senist rekordit tähistav roheline valgusvihk jääb Girma selja taha.
Etiooplane Lamecha Girma jõuab Teemantliiga etapil Pariisis lõpujoonele ja püstitab 3000 m takistusjooksu maailmarekordi. Tähelepanelik vaataja näeb, et senist rekordit tähistav roheline valgusvihk jääb Girma selja taha. Foto: SARAH MEYSSONNIER/REUTERS/SCANPIX

Mai lõpus ja juunis on kergejõustikumaailmas käinud tõeline möll ja paugutamine. Põrmustati üks maailmarekord teise järel, mõndagi tippmarki kohendati suurte sammudega ning alistati ka üks oluline tähis.

Kui mai lõpus tegi otsa lahti ameeriklasest kuulitõukaja Ryan Crouser, siis juunikuu on puhtalt olnud jooksjate päralt. Ning kesk- ja pikamaajooksudele ses loos keskendumegi. Millest see tuleb, et näiteks ühelainsal õhtul – eelmise nädala reedel Pariisis peetud Teemantliiga etapil – saadakse vaat et mängeldes jagu korraga kolmest tippmargist?

Keenlanna Faith Kipyegon viis naiste 5000 m jooksu maailmarekordi 14.05,20ni, etiooplane Lamecha Girma meeste 3000 m takistusjooksu oma 7.52,11 ning norralane Jakob Ingebrigtsen haruharva joostava 2 miili mitteametliku margi 7.54,10ni. Üleeile viis Ingebrigtsen kodumaal Oslos joostud Teemantliiga etapil 1500 m Euroopa rekordi uude sekundisse, saades aja 3.27,95. Eesti takistusjooksu rekordiomanikul Kaur Kivistikul on selge arvamus, mis aitab rekordeid püstitada. Aga sellest veidi hiljem. Ja jutt ei käi dopingust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles