BLOGI Differt võitis EMilt pronksi!

Copy
Nelli Differt (paremal) ja Kristina Kuusk.
Nelli Differt (paremal) ja Kristina Kuusk. Foto: Sille Annuk

Bulgaarias jätkuvatel vehklemise Euroopa meistrivõistlustel võistlevad epeenaised. Eesti koondises astusid individuaalvõistlusel rajale Nelli Differt, Irina Embrich, Erika Kirpu ja Kristina Kuusk, kellest esimene kaotas küll poolfinaalis, aga võitis pronksi.

Veerandfinaal:

Differt kohtus kaheksa parema hulgas kahekordse Euroopa meistri, prantslanna Marie-Florence Candassamy. Initsiatiivi hoidnud eestlanna oli pidevalt peal ning läks viimasele kolmeminutilisele minimatšile vastu 9:5 eduseisus. Esimese 44 sekundiga sai selgeks, et Candassamy poolfinaali ei pääse, sest Differt tegi veel kaks torget. Lõppskooriks jäi 15:8.

Poolfinaalis kohtub Differt 12-kordse tiitlivõistluste medalisti, itaallanna Mara Navarriaga. Matš algab kell 17.30.

Kuuse vastane oli samuti Prantsusmaalt, 27-aastane Alexandra Louis-Marie. Ta ei andnud eestlannale mingit võimalust, sammudes 15:5 võiduga nelja parema hulka.

Kaheksandikfinaal:

Põhitabelis kaks veenvat võitu teeninud Differt alustas belglanna Aube Vandingeneni vastu lahingut suurepäraset. Viimasel kolmandikul särasid tablool eestlanna 10:4 eduseis ning Differt näis lihtsa võidu suunas jalutamas. Viimastel minutitel Vandingenen ikkagi kosus ja viimastel sekunditel vähenes eestlanna edu juba minimaalseks (13:12). Viimase torke tegi ikkagi Differt, kes kindlustas 14:12 võiduga koha kaheksa parema hulgas.

Tõsiselt meeleolukat turniiri on tegemas Kuusk, kes pidi vastamisi minema kahekordse maailmameistri Rossella Fiamingoga. Naised pidasid väga põneva duelli, kus kerget initsiatiivi omas ikkagi itaallanna. Viimasel perioodil tuli Kuusk välja kaotusseisust ning viis 10:10 seisuga matši lisatorkeni. Otsustava torke tegi prioriteedi saanud eestlanna, kellele läks kirja 11:10 võit ja koht samuti veerandfinaalis.

Teine ring:

32 parema hulgas tuli esimese asetusega Embrichil minna vastamisi Eesti praeguse esinumbri Differtiga. Matš oli viimase kolmandikuni väga pingeline ning mõlemal naisel tekkis ridamisi võimalusi torgeteks. Lõpuks pööras Differt kohtumise enda kasuks ning teenis 15:12 võidu. Kaheksandikfinaalis läheb Differt vastamisi belglanna Aube Vandingeneniga.

Teise pingelise matši pidas järjest Kuusk, kellele seisis vastu Portugali vehkleja Maria Alvim. Väga võrdselt kulgenud matšis jõuti viimasele kolmandikule vastu 7:7 viigiseisult. Taas näitas Kuusk otsustavatel hetkedel kindlat närvi ning teenis 15:11 võidu. 16 parema hulgas läheb Kuusk vastamisi ühe medalinõudleja kahekordse maailmameistri Rossella Fiamingoga.

Põhitabelis pidas enda esimese kohtumise ka neljanda asetuse teeninud Kirpu, kes kohtus šveitslanna Angela Kriegeriga. Kahjuks pidi Kirpu samuti põhitabelis piirduma ühe kohtumisega. Ta jäi šveitslannale alla 12:15.

Esimene ring:

Nii Embrich kui ka Kirpu olid avaringist priid ning nad olid hea alagrupiturniiriga taganud endale koha 32 parema hulgas. Seejuures teenis Embrich esimese ja Kirpu neljanda asetuse.

32. asetuse teeninud Differt läks avaringis vastamisi Gruusia vehkleja Tamila Muridovaga. Eesti praegune esinumber näitas väga kindlat vehklemist ning teenis veenva 15:10 võidu. Teises ringis läheb Differt seejuures vastamisi koondisekaaslase Embrichiga.

23. asetuse saanud Kuusk pidi esimeses ringis minema vastamisi Hispaania esindaja Sara Fernandez Callejaga. Pärast krobelist algust suutis Kuusk endale viimaseks kolmandikuks minimaalse edu välja võidelda. Otsustaval perioodil näitas Kuusk väga tarka vehklemist. Ta jäi küll 5:6 kaotusseisu, aga tegi seejärel vahespurdi ning teenis lõpuks 15:13 võidu.

Alagrupiturniir:

Alagrupiturniiril näitasid Eesti koondislastest parimat minekut Embrich ja Kirpu. Mõlemad alistasid kõik viis vastast ehk läbisid alagrupiturniiri puhaste paberitega. Seejuures oli Embrich üldse eelringi parim vehkleja.

Nii Kuusk kui ka Differt teenisid alagrupiturniiril kolm võitu, ent esimese võiduprotsent oli parem, kuna tema gruppi kuulus kuus sportlast, Differti seitsme vastu. Kaotustest hoolimata edenesid nii Kuusk kui ka Differt kindlalt 56 parema hulka.

Uudist täiendatakse jooksvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles