Relvaga vehkinud korvpallitäht teenis ülipika võistluskeelu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ja Morant.
Ja Morant. Foto: AFP/RONALD MARTINEZ/Scanpix

Korvpalliliiga NBA üks säravamaid tähtesid Ja Morant peab järgmisel hooajal pidama väga pika mängupausi. NBA määras Memphis Grizzliese tähtmängijale 25-mängulise võistluskeelu.

Morant teenis nõnda pika võistluskeelu tulirelvaga põhjendamatu kasutamise eest sotsiaalmeedias. Nimelt võttis ta sõiduautos relva välja ning lihtsalt vehkis sellega. Kõike jäädvustas tema sõber, kes samal ajal Instagramis otseülekannet tegi.

Arvestades seda, et möödunud hooajal sattus Morant juba korra tulirelvaga «mängimise» eest pahandustesse ning teenis kaheksamängulise võistluskeelu, siis tuli NBAl karmimalt tegutseda. NBA tegevjuht Adam Silver loodab, et pikk mängukeeld omab tulemust.

«Usume, et 25-mänguline võistluskeeld on paras ja teeb mängijale selgeks, et tulirelvadega hoolimatut ja ebavajalikku käitumist ei sallita,» vahendas Silveri sõnu ESPN. 

Taaskord kommenteeris ka keeldu Morant, kes lubas paremaks inimeseks saada. Korvpalluri sõnul oli tal aega kõike seedida ning ta vabandab enda käitumise pärast.

Morant on korvpalliliiga NBA üks säravamaid mängumehi. 2020. aastal tunnistati ta parimaks noormängijaks ning mullu liiga kõige arenenumaks korvpalluriks. Viimasel kahel hooajal on ta valitud ka Tähtede mängule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles