Rovanperä käitus nagu Tänak

Postimees Sport
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Toyota/McKlein

Toyota rallitiimis töötanud soomlane Lasse Lampi kiitis Kalle Rovanperät, kes ammutas maailmameistriks kasvades tarkusi igalt poolt.

Praegu Škodas leiba teeniv Lampi on rallimaailma tagatubades legendaarne nimi, sest on erinevate võistkondade juures töötanud üle 40 aasta. Peamiselt on ta tegelenud autode testimise ja arendamisega.

Pikas intervjuus Ilta-Sanomatile rääkis Lampi muuhulgas, millist rolli tema auto seadistuse ja arendamise osas mängib. «Insenerid vaatavad ainult arvutit, kuid ralli pole vaid teooria ja numbrid. Sõitjatega suheldes saan teada, kust king tegelikult pigistab.»

Kui Toyota 2017. aastaks MM-sarja tagasi tuli, oli Lampi üks esimesi inimesi, kelle tiimipealik Tommi Mäkinen palkas. Soomlasi seob pikk ühine ajalugu, sest nad töötasid koos Mitsubishis, kellega krooniti Mäkinen neli korda maailmameistriks.

Tänu ohtrale kogemusele teab Lampi suurepäraselt, mida sõitjad mõtlevad ja läbi elavad. 71-aastane meie põhajanaaber on üks neist, kes aitas Rovanperät teel maailmameistritiitli poole.

«Kalle võttis vastu kogu info, mis võistkonnas oli. Näiteks ammutas ta teavet selle osas, mida teeb Sébastien Ogier,» tõi Lampi mängu kaheksakordse maailmameistri, kelle kõrval on M-Spordis olnud õnn sõita ka Ott Tänakul. Pärast 2019. aastal maailmameistriks tulekut rääkisid paljud, et prantslaselt õppimine tegi eestlase paremaks rallisõitjaks.

Lampi lõpetas Rovanperä osas: «Üldiselt oli ta info osas väga vastuvõtlik. Ta mõistis, et ka teistelt on võimalik õppida. Koostöö Kallega oli väga lihtne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles