Eesti vollekoondis sai põhjanaabritelt valusalt lüüa

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: Margus Ansu

Eesti võrkpallikoondis lõpetas mängudega Euroopa Kuldliiga alagrupiturniiril. Viimases kohtumises tunnistati Soome 1:3 paremust ning sellega minetati võimalus pääsemaks finaalturniirile.

Eesti läks Tamperes peetud kohtumisele vastu teadmisega, et alagrupivõitu neil püüda pole võimalik. Siiski oli võimalus finaalturniirile kvalifitseeruda alagruppide parima teise koha meeskonnana, aga selleks tuleb kindlasti soomlased alistada. Enne viimast vooru hoidis Eesti selles arvestuses esikohta.

Kohtumine algaski Eesti jaoks hästi, kui pingeline avageim pöörati enda kasuks 26:24. Teist geimi kontrollisid täielikult juba võõrustajad, kes ei lubanud Eestil sisuliselt kordagi juhtimagi asuda.

Eilses mängus mängis väga suurt rolli kolmas geim, mille võitmine lisanuks vajalikku enesekindlust. Eesti andiski Soomele kõva lahingu ning geimilõpp läks taas pingeliseks. Eeslastel oli 23:24 kaotusseisust võimalik rünnakuga viigistada, ent see ebaõnnestus ja soomlased noppisid 25:23 geimivõidu. Hea emotsiooni üles saanud soomlased kindlustasid lõpuks matšivõidu otsustavas vaatuses saadud 25:18 võiduga.

Eesti lõpetas nõnda Kuldliiga C-alagrupi 3 võidu ja 3 kaotusega. Sama saldoga teenis Soome teise koha. Alagrupivõit kuulus Tšehhile, kes teenis viis võitu ja ühe kaotuse ning viimaseks jäi Slovakkia 1 võidu ja viie kaotusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles