Kriisa peatreener astus purjus peaga sõitmise pärast tagasi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Bob Huggins.
Bob Huggins. Foto: AFP/ALEX SLITZ/SCANPIX

USA üliõpilaskorvpalli üheks edukaimaks peatreeneriks peetav Bob Huggins teatas, et astub West Virginia peatreeneritoolilt tagasi. Huggins oleks juhendanud ka Eesti korvpallikoondise tagamängijat Kerr Kriisat, kes liitus West Virginia ülikooliga tänavu kevadel.

Huggins teatas tagasi astumisest pärast seda, kui laekus teave, et ta tabati purjus peaga autoroolist. Legendaarne peatreener vabandas enda tegevuse pärast ning tunnistas, et antud teguviis ei käi kooskõlas tema ametikohaga.

«Minu viimati tehtud tegu ei esinda West Virginia ülikooli väärtusi. Olen vedanud nii ennast kui kõiki teisi alt,» lausus Huggins.

69-aastane ameeriklane on üks edukaimaid peatreenereid NCAA ajaloos. Ta on karjääri jooksul võitnud koguni 935 kohtumist üliõpilaskorvpalli peatreenerina. Ta on vedanud oma meeskonna 26 korral NCAA finaalturniirile ning kahel korral ka Final Four'i. 

«Olen täielikult vastutav selle teo eest ning vabandan siiralt kogu West Virginia kogukonna ees. Enim palun vabandust õpilassportlaste, treenerite ja abipersonali käest, kes on meie programmiga seotud,» lisas juhendaja.

Mitmed Hugginsi endised ja praegused juhendatavad on väga kurvad, et korvpallitreener sedasi spordist lahkub. Enda avalduse tegi sotsiaalmeedias ka Kriisa. «Tundsin seda meest kolm kuud, aga see tundus nagu terve igavik. Olen tänulik minusse uskumise eest ning selle eest, et võtsid mind nagu enda pereliiget. Armastan sind treener,» lausus Kriisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles