Kahekordne olümpiamedalist osutus petturiks: loodan, et see on teistele õppetunniks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Luguelin Santos (paremal)
Luguelin Santos (paremal) Foto: AP Photo / Petr David Josek / SCANPIX

Dominikaani Vabariigi spordikuulsus Luguelin Santos tunnistas, et valetas enda vanuse kohta.

30-aastane Santos tõdes sotsiaalmeedias, et aastaid tagasi esitas ta kergejõustiku mõõduvõttudel dokumente, kus oli aasta noorem. Seda selleks, et konkurentide ees eelis teenida. Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu ausa mängu osakond asus juhtumit uurima 2022. aastal.

Kohe, kui uurimine algas, tunnistas Santos enda süüd ja esitas kõik vajalikud dokumendid nii Dominikaani Vabariigi kergejõustikuliidule kui ka sealsele olümpiakomiteele.

«Olin noormees, alla 18-aastane, kellel puudus piisav haridus ja finants. Järgisin ainult minule antud juhiseid,» lausus Santos.

Pettuse tulemusena sai Santos osaleda 2012. aasta juunioride maailmameistrivõistlustel Barcelonas. Dominikaani sportlane võitis tol võistlusel ka 400 meetri distantsil kuldmedali. Nüüd ähvardab teda autasust ilma jäämine. Uueks juunioride maailmameistriks võib saada USA sprinter Arman Hall.

«Tegin vea ja vabandan enda rahva ees. Loodan, et see on teistele õppetunniks.»

Hetkel võistluskeelu all viibiv Santos on karjääri jooksul võitnud mitmeid tiitlivõistluste medaleid. Tema auhinnakapist leiab näiteks kaks olümpiahõbedat ja ühe MM-pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles