Eesti tennisist võitis Suurbritannias WTA-turniiri

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ingrid Neel (vasakul)
Ingrid Neel (vasakul) Foto: Lauren Bacho / SCANPIX

Kevadel Eesti lipu alla kolinud tennisist Ingrid Neel võitis koos norralanna Ulrikke Eikeriga Nottinghami WTA 250 turniiri. Naiste paarismängu finaalis alistati kodupubliku lemmikud Heather Watson ja Harriet Dart 7:6, 5:7, 10:8. 

Neel on viimastel nädalatel väga heas hoos, möödunud nädalal jäi ta koos taiwanlanna Fang-Hsien Wuga alistamatuks Horvaatias toimunud WTA 125 turniiril. Sedapuhku võideti norralanna Eikeriga kraadi võrra veel kangem võistlus.

Finaalis olid Neel ja Eikeri kerged autsaiderid ning favoriidikoorem oli pandud inglannade õlule. Vaatamata sellele alustas kohtumist paremini Eesti/Norra duo, kui avasett pöörati enda kasuks kiires lõppmängus, mis võideti 8:6.

Teises setis haarasid Watson ja Dart kiiresti initsiatiivi. Nad sooritasid 1:1 viigiseisult servimurde ning olid liikumas setivõidu suunas. 3:4 kaotusseisust suutsid Neel ja Eikeri ikkagi murrangu vastu sooritada, millega seis ka võrdsustati. Pigeliseks läinud setilõpp kuulus ikkagi kodupubliku lemmikutele, kes lõpuks 7:5 võidu teenisid.

Mängu otsustas seega kiire lõppmäng, kus võiduks tuli teenida 10 punkti. Neel ja Eikeri jäid küll kiiresti kaotusseisu, ent pooltevahetuseks oldi juhtimas 6:4. Seda eduseisu enam ei loovutatud ning lõpuks teeniti 10:8 võit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles