Veoautojuht ajas legendi alla, läks teda vaatama ja lahkus. Sportlane suri

Postimees Sport
Copy
Davide Rebellin
Davide Rebellin Foto: imago sportfotodienst

Saksamaa politsei arreteeris veoautojuhi Wolfgang Rieke, kes sõitis mullu novembris otsa legendaarsele itaalia jalgratturile Davide Rebellinile, mistõttu ta suri.

AP kirjutab, et Rieke vastu oli välja antud üleeuroopaline vahistamisnõue ja ta andis end Saksamaal Münsteris üles. Saksamaa võimudel on nüüd 60 päeva aega, et otsustada, kas anda Rieke Itaaliale välja või mitte.

Rebellin suri Itaalias, kus Rieke oli varemgi kuritegusid sooritanud. 2001. aastal sõitis ta Foggias autoga inimesele otsa ja põgenes sündmuskohalt, aga õnneks jäi kannatanu ellu. Veoautojuhile ei saanud aga karistust määrata, sest kuritegu aegus. 2014. aastal jäi ta Chietis vahele purjuspäi sõitmisega.

51-aastaselt manalateed läinud Rebellin oli 2022. aasta novembris lõpetanud 29 aasta pikkuse profikarjääri. Itaalia ametivõimude sõnul väljus Rieke pärast ratturile otsa sõitmist oma veoauto kabiinist ja läks Rebellini juurde, enne kui masinasse naases ja minema sõitis.

Rebellini surmanud kokkupõrget nägi pealt mitu inimest, kes tegi Riekest pilte. Saksamaa ja Itaalia politsei leidsid lõpuks veoauto üles. Auto oli saanud kahjustada ja Rieke oli seda happelise pesuainega puhastanud, et otsasõidujälgi varjata.

Ühepäevasõitudele keskendunud Rebellin, kes patustas karjääri jooksul ka dopinguga, võitis oma karjääris mitu kuulsat võidusõitu. Näiteks triumfeeris ta 2004. aastal Liège–Bastogne–Liège'il ja Amstel Gold Race'il. Rebellinit saatis edu ka nimekatel velotuuridel, tema auhinnakapis on nii Pariisi–Nice'i kui ka Tirreno–Adriatico üldvõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles