Debüüt Eestis? Hyundai uus Rally1-mees vajab kilomeetreid

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: Sille Annuk

Hyundai rallitiim teatas sel nädalal, et Teemu Suninen saab Eesti ja Soome MM-etappidel võimaluse nende Rally1-autoga. Meie põhjanaabri mänedžer Timo Jouhki rääkis, et nende kavatsuste kohaselt sõidab Suninen Hyundais vähemalt järgmised poolteist aastat.

Suninen hakkab Dani Sordoga jagama Hyundai kolmandat autot. Algselt tegi kogenud hispaanlane seda Craig Breeniga, kuid iirlane hukkus aprillis Horvaatia MM-ralliks testides.

Soome Rahvusringhääling kirjutab, et kuigi Suninen on Hyundai Rally1-autot testinud, vajab ta kiiretel kruusarallidel heaks tulemuseks rohkem kilomeetreid. Jouhki sõnul võib Suninen enne Eesti või Soome MM-etappi osaleda mõnel kohalikul rallil.

Seda küll loos ei mainitud, aga pole välistatud, et Suninen teeb Hyundai Rally1ga võistlusdebüüdi Eestis. 8. juulil sõidetakse Lõuna-Eesti ralli, kuhu on starti oodatud ka MM-sarja tippklassi masinad.

Jouhki sõnul pole Sunineni õlul pingeid ning ta ei pea Eestis ja Soomes ilmtingimata edukas olema. «Kavatsus on, et Teemu on vähemalt järgmised poolteist aastat Hyundais,» ütles ta. «Sordo ei pruugi järgmisel aastal sõita ning on võimalik, et siis jagavad need kaks soomlast (peab silmas Hyundai arenguprogrammiga liitunud Sunineni ja Emil Lindholmi – H. L) ja võib-olla kolmas sõitja kolmandat autot.»

Mänedžer rõhutas, et praegu pole selle osas aga midagi kivisse raiutud, kuid see on praegu plaan A.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles