Jalgpallitäht meenutas Venemaal veedetud perioodi: see oli mu elu halvim aeg (1)

Christopher Krutto
Copy
Thiago Silva (vasakul) koos Neymariga.
Thiago Silva (vasakul) koos Neymariga. Foto: Imago Images/Panoramic/Scanpix

Brasiilia jalgpallitäht Thiago Silva meenutas karjääri algusaastaid, kui veetis pool aastat Venemaal. Soojasid tundeid tal meie idanaabrite vastu ei ole.

Silva saadeti 2005. aastal Portugali tippklubist Portost laenule Moskva Dünamosse, kus ta tundis ennast ühel hetkel väga haigena. Lõpuks näitasid uuringud, et tal oli äge tuberkuloos.

«Kuna see oli nii kaugele arenenud, siis arstid arvasid, et mul oleks parem haiglasse jääda. Vene arstid soovisid minu kopse opereerida, kuid sel juhul olnuks kindel, et ma ei saaks enam jalgpalli mängida. See oli väga raske aeg,» rääkis Silva Chelsea kodulehel avaldatud intervjuus.

Ometi otsustas Silva kuulata oma lähiringi inimesi ja leidis lõpuks lahenduse, mis aitas tal jalgpallurikarjääri jätkata. «Mu advokaat ajas asjad korda nii, et ma sain Venemaa haiglast lahkuda ja jätkata oma ravi Portugalis. See oli minu jaoks väga tähtis,» sõnas keskkaitsja.

Silva raviprotseduurid kestsid Portugalis kolm kuud ning pärast seda sai ta naasta jalgpalliväljakutele.

«Veetsin Venemaal kuus kuud. See oli mu elu halvim aeg. Ma ei teadnud, kas ma saan jälle jalgpalli mängida. Ma unistasin sellest, aga ma ei teadnud, kas saan väljakule naasta,» jätkas Silva.

Pärast aega Venemaal naasis Silva mõneks aastaks kodumaale, kus mängis Fluminense eest. 2009. aastal siirdus ta AC Milani, kus tõusis üheks maailma paremaks mängijaks. Sellele järgnes 2012. aastal liitumine Pariisi Saint-Germainiga, kus ta mängis kaheksa aastat. Alates 2020. aastast esindab ta Londoni Chelseat.

Brasiilia koondise eest on Silva saanud kirja 113 kohtumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles