Tennisetäht tahab, et poleks sepistanud ajaloo üht suuremat üllatust

Christopher Krutto
Copy
Emma Raducanu US Openi tiitli karikaga
Emma Raducanu US Openi tiitli karikaga Foto: Robert Deutsch / USA Today Sports / Scanpix

20-aastane tennisetäht Emma Raducanu avaldas avameelses intervjuus, et ei ole alati õnnelik US Openi võitmise üle.

Raducanu tõusis 2021. aasta US Openil komeedina tennisemaailma tippu, kui võitis toona 150. reketina suure slämmi turniiri. Kuigi tulevik paistis helge, pole asjad läinud loodetud rada.

Raducanut on pärast esialgset edu vaevanud mitu vigastust ning praegugi peab ta võistluspausi, sest lasi mais opereerida mõlemat kätt.

«Olin hädas füüsilise valuga, aga vaimne pool oli samuti väga keeruline,» avaldas Raducanu intervjuus The Timesile.

«Soovin alati näidata oma parimat versiooni või selle poole püüelda, kuid teadsin, et ei suuda seda teha,» jätkas juunis treener Sebastian Sachsiga koostöö lõpetanud britt. Sachs oli tema viies treener kahe aasta jooksul.

«Mu eneseväärikus on väga tugevalt seotud saavutustega. Kui kaotasin mängu, olin väga tujust ära. Mul oleks leinapäev, vahiksin sõna otseses mõttes seina. Suhtun asjadesse kire ja intensiivsusega,» kirjeldas Raducanu natuke ennast.

«Kui tähistasin väljakul US Openi võitu, ütlesin endale, et olen valmis selle vahetama ükskõik milliste hädade vastu. «Ükskõik, mis minu poole tuleb, ma võtan selle vastu, sest see on parim tunne maailmas.» Nii ma lubasin endale sel päeval seal väljakul,» jätkas noor tennisist, kuid tunnistas siis, et raskuste ajal on tulnud pähe ka teisi mõtteid.

«Mul on pärast seda olnud palju tagasilööke üksteise järel. Olen vastupidav ja kõrge taluvuspiiriga, aga see ei ole lihtne. Vahel olen endamisi mõelnud: «Soovin, et ma ei oleks kunagi US Openit võitnud. Soovin, et seda ei oleks juhtunud.» Siis meenub mulle see tunne, see lubadus, sest see oli täiesti siiras,» avaldas Raducanu.

Raducanu US Openi võit oli ajalooline, sest temast sai esimene kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud mängija, kes on tolle võistluse võitnud.

Kuigi parimal juhul on ta olnud maailma 10. reket, on ta praegu maailma edetabelis 130. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles