Itaalia politsei avaldas video, kuidas veokijuht sõitis rattalegendi surnuks

Christopher Krutto
Copy
Davide Rebellin
Davide Rebellin Foto: IMAGO/Sirotti/Scanpix

Itaalia politsei avaldas video, kus näidatakse, kuidas juhtus jalgrattalegend Davide Rebellini elu nõudnud õnnetus.

Rebellinile sõitis otsa veoauto, mida juhtis Wolfgang Rieke. Õnnetus juhtus mullu novembris. Nüüd on Itaalia politsei avalikustanud video, kus näidatakse, kuidas täpsemalt õnnetus välja nägi.

Sealt on näha, kuidas Rieke veok lähenes Rebellinile tagant ning tabas ratturit kitsal teel kurvis. Videot saab vaadata SIIT.

51-aastasena manalateed läinud Rebellin oli 2022. aasta novembris lõpetanud 29 aasta pikkuse profikarjääri. Itaalia ametivõimude sõnul väljus Rieke pärast ratturile otsa sõitmist veoauto kabiinist ja läks Rebellini juurde, enne kui naasis masinasse ja sõitis minema.

Kokkupõrget nägi pealt mitu inimest, kes tegid Riekest pilte. Saksamaa ja Itaalia politsei leidsid veoauto lõpuks üles. Auto oli saanud kahjustada ja Rieke oli seda happelise pesuainega puhastanud, et otsasõidujälgi varjata.

Ühepäevasõitudele keskendunud Rebellin, kes patustas karjääri jooksul ka dopinguga, võitis mitu kuulsat võidusõitu. Näiteks triumfeeris ta 2004. aastal Liège-Bastogne-Liège’il ja Amstel Gold Race’il. Rebellinit saatis edu ka nimekatel velotuuridel, tema saavutuste hulgas on nii Pariisi-Nice’i kui ka Tirreno-Adriatico üldvõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles