Venemaa spordijuht: peaksime Pariisi olümpiale minema tankidega (13)

Postimees Sport
Copy
Venemaa maadlusliidu president Mihhail Mamiašvili.
Venemaa maadlusliidu president Mihhail Mamiašvili. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Venemaa maadlusliidu president Mihhail Mamiašvili ütles, et kui Venemaa olümpiakoondisele kehtivad Pariisi mängudel samasugused tingimused nagu sõjapõgenike koondisele, siis peaksid idanaabrid olümpiale sõitma tankidega.

Venemaa olümpiale pääsemise puhul on arutatud, et see saaks toimuda vaid juhul, kui idanaabrid võistleksid Pariisis olümpialipu all ning kuuleksid autasustamisel rahvushümni asemel olümpiahümni.

«Need, kes sellise asja välja pakkusid, tuleks saata kohta, mis on kõigile teada. Kui nad tahavad meid 2024. aasta olümpial näha sõjapõgenikena, siis peaksime Pariisi minema tankidega. Ühtegi teist varianti pole,» lausus Mamiašvili väljaandele R-Sport.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) pole jätkuvalt kinnitanud, kas ja millistel tingimustel Venemaa ja Valgevene sportlased Pariisis võistelda saavad.

Pärast Ukraina sõja algust soovitas ROK kõigil rahvusvahelistel alaliitudel agressorriigi sportlasi mitte võistlema lubada. Selle aasta alguses andis ROK alaliitudele aga juhise lubada Venemaa ja Valgevene sportlased tagasi võistlustele, kui nad ei toeta sõda ega ole Venemaa sõjaväega seotud.

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles