Belgia koondises käärib: peatreener süüdistab Courtois’d jonnakuses, jalgpallur andis vastulöögi (1)

Christopher Krutto
Copy
Thibaut Courtois.
Thibaut Courtois. Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP/Scanpix

Belgia jalgpallikoondises puhkes enne valikmängu Eestiga skandaal, kui maailma üheks paremaks väravavahiks peetav Thibaut Courtois otsustas meeskonna juurest lahkuda. Nüüd võtsid asjaosalised sõna.

Eile sai teatavaks, et Courtois on pärast Austriaga peetud valikmängu koondise juurest lahkunud. Väidetavalt oli põhjuseks see, et ta ei saanud kanda kaptenipaela. Selle au sai Austria vastu endale Romelu Lukaku.

«Otsustasime koos, et Romelu on kapten Austria vastu ja Thibaut Eesti vastu,» vahendab BBC Sport Belgia itaallasest peatreeneri Domenico Tedesco sõnu.

«Kõik oli hästi kõigi jaoks, aga pärast mängu tahtis Courtois minuga järsku rääkida ja ütles, et läheb koju, sest on pettunud ja solvunud.

Ma proovisin algusest peale näidata talle tunnustust, mida ta väärib. Minu silmis on ta maailma parim väravavaht. Ma armastan teda väravavahina, aga ka inimesena. Ma olen šokeeritud,» jätkas Tedesco.

Courtois arvamus juhtunust on täiesti teistsugune ning ta avaldas selle oma kodulehel.

«Kas olla või mitte olla rahvuskoondise kapten ei ole kapriis või suvaline otsus, see peaks olema tema otsus ja seda ma proovisin talle edasi öelda. Kahjuks ei saavutanud ma oma tegelikku eesmärki,» rääkis Courtois.

«Käisin üleeile pärastlõunal oma parema põlvega läbivaatusel. Minu klubi ja koondise meditsiinitiimid olid omavahel suhtluses ja vaatasid kõik materjalid üle ning otsustasid, et ma lahkun treeninglaagrist,» rääkis väravavaht, miks tegelikult koondise juurest lahkus.

Varem oli Courtois vigastust maininud väravavahi isa, kuid Tedesco neid jutte ei usu.

Eesti vastu alustab väravas Strasbourgis mängiv Matz Sels.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles