VIDEO Skandaal: riikidevaheline kohtumine jäeti rassistliku solvangu tõttu pooleli

Christopher Krutto
Copy
Michael Boxall (paremal).
Michael Boxall (paremal). Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Uus-Meremaa ja Katari vahel peetud sõpruskohtumine jäeti pooleli, sest üks Katari mängija solvas Uus-Meremaa kaitsjat Michael Boxalli rassistliku solvanguga.

Portaal Suff kirjutab, et vahejuhtum toimus kohtumise 40. minutil, kui Yousuf Abdurisag tegi rassistliku kommentaari Boxalli Samoa päritolu kohta.

Vahejuhtumi pärast läks mängijate vahel kähmluseks ja kuigi Austrias peetud sõpruskohtumisel mängiti avapoolaeg lõpuni, siis teiseks poolajaks enam Uus-Meremaa mängijad väljakule ei tulnud. Seetõttu tuli kohtumine ka pooleli jätta.

«Faktid on järgmised: väidetavalt sõnelesid kaks mängijat väljakul. Uus-Meremaa mängijad toetasid oma tiimikaaslast ja meie tiim enda mängijat,» sõnas Katari peatreener Carlos Queiroz.

«Nad otsustasid pealtnägijate puudumise tõttu mängu ära jätta. Kohtunik ei kuulnud, mida öeldi. See oli lihtsalt vaidlus kahe mängija vahel,» proovis kogenud peatreener juhtunut pisendada.

«Ma arvan, et see on uus tükk jalgpallis, mida keegi ei suuda mõista. Las jalgpalliametnikud teevad otsuse. Ma arvan, et see mäng on kindlasti FIFA jälgimise all,» lisas Queiroz.

Uus-Meremaa profijalgpallurite liit (NZPFA) andis teada, et toetab koondislaste otsust. «Oleme tiimiga ühenduses ja töötame, et mängijaid igal moel toetada. Meie spordis pole rassismile ruumi,» lisati seal.

Uus-Meremaa juhtus kohtumist avapoolaja järel tänu Marko Stamenici väravale 1:0.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles