Vutiklubi presidendile anti kaks nädalat, et leida kümneid miljoneid. Või muidu…

Christopher Krutto
Copy
John Textor (vasakul).
John Textor (vasakul). Foto: Olivier Chassignole/AFP/Scanpix

Prantsusmaa jalgpalliklubi Lyoni Olympique’i omanikule John Textorile anti teada, et ta peab leidma enne 30. juunit 60 miljonit eurot, mis klubisse investeerida või peab riskima sanktsioonidega.

Nimelt kehtivad Prantsusmaal reeglid, mille järgi peavad riigi kahes kõrgemas liigas mängivad klubid enne juunit esitama tulevaks hooajaks tasakaalus eelarve või riskima karistustega. Karistused võivad olla kõigest rahatrahvid, kuid lõppeda ka madalamasse liigasse kukutamisega, kirjutab Get French Footall News.

Lyoni omanikul on seega kaks valikut: ta võib teenida raha kas mängijate müügiga või siis tuleb klubisse süstida lisaraha. Hetkel on tõenäolisem teine variant, sest mängijate müügiks enam väga palju aega ei ole. Lisaks ei soovita liiga paljudest võtmemängijatest enne uut hooaega ilma jääda.

Textorile kuuluv Eagle Football ei ole mures ning nende sõnul on rahadega kõik korras. Lisaks rõhutakse sellele, et kui klubi osteti, oli selle võlg veelgi suurem.

Textor soovib väidetavalt Prantsusmaa klubijalgpalli rahalise järelvalvaja DNCG-ga läbi rääkida, kas 60 miljonist saaks alla kuidagi tulla, kuid L’Equipe’i sõnul sellist võimalust ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles