Jalgpallimaailmas ei jookse kõik Saudi Araabia miljonite järele

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Szymon Marciniak
Szymon Marciniak Foto: EPA / Scanpix

Poolakast tippkohtunik Szymon Marciniak lükkas ümber kõlakad tema siirdumisest Saudi-Araabiasse. Vilemehe eesmärgiks on euroopa- ja olümpiamängude finaalid.

Mõned nädalad tagasi, enne Manchester City ja Interi vahelise Meistrite liiga finaalmängu vilistamist, tegi Marciniak internetis postituse lennujaamast ja lisas sellele kirjelduse: "Meistrite liiga finaal - Viimane tants", mis viitas dokumentaalsarjale Michael Jordani ja Chicago Bullsi tõusust 1990. aastate NBA väljakute valitsejaks.

Kõik juhtus mõned tunnid pärast seda, kui ilmus info saudide pakkumise kohta. Szymon Marciniak on Saudi Araabias varemgi liigat ja karikavõistlusi vilistanud.

Portaal Matchyki.pl kirjutab, et Saudi Araabia liiga soovis Poola kohtunikku endale. Pakuti kolmeaastast lepingut, mille alusel ei juhiks poolakas kõige tähtsamaid mänge, vaid Marciniaki kohustuseks oli juhtida ka kogu riigi kohtunike võrgustikku.

Marciniak juhtis kohtumist Poola jalgpallivõistluse seitsmendal tasemel, kus omavahel mängisid KS Turośnianka ja GKS 1984 Rutki. Pärast mängu andis Marciniak intervjuu Radio Białystokile. Ta ütles, et Saudi Araabias vilistab võib-olla mõned üksikud mängud, kuid ta jääb Poolasse veel kahe kuni kolmeks aastaks. «Minu ja meeskonna eesmärk on euro- ja olümpiamängude finaalid. Meedia müüb mind siia ja sinna, nad ei küsi minu arvamust,» lisas Marciniak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles