Keenias esimest võitu jahtiv Tänak: see on viimase paari aasta kõige hullem ralli

Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: @World / Red Bull Content Pool

Sel nädalal sõidetakse Keenias autoralli MM-sarja hooaja seitsmes etapp. M-Spordi esisõitja Ott Tänaku sõnul saab see olema korralik väljakutse.

Safari rallit sõidetakse pärast MM-kalendrisse naasmist kolmandat korda ning Tänakul seal suurt edu tulnud ei ole. 2021. aastal oli ta kolmas ning mullu oli sunnitud võistluse katkestama.

Kui varasemad kaks korda võistles Tänak Keenias Hyundai roolis, siis nüüd astub ta võistlustulle M-Spordi Ford Puma Rally1ga.

«Me pole siin Safaril veel ühtegi rallit võitnud ja eelmisel aastal katkestasime ka. Aasta enne seda oli meil samuti päris palju muresid,» alustas Tänak Dirtfishile antud intervjuud. «Seni ma pole veel välja mõelnud, kuidas Safarit võita.»

Tänakult uuriti ka katsete iseloomu kohta ning Saaremaalt pärit ralliäss tunnistas, et midagi kerget sõitjaid ootamas ei ole.

Ma ütleks, et see on viimase paari aasta kõige hullem [ralli]. Reede on suhteliselt põhjagaasiga, suhteliselt sile, mitte midagi väga erilist. Laupäev on jälle paras katastroof. See on Safari, see on väljakutse. Kõik laupäevased katsed on väga karmid ja põhjagaasiga sõita ei saa. Pühapäev on segamini. Paar katset, mis on suhteliselt kenad ja siis üks, mis on väga halb,» kirjeldas 2019. aasta maailmameister, mis sõitjaid ees ootab.

Tänak kohtus enne rallit Keenia maratonijooksja Eliud Kipchogega. Talt uuriti, kas kohtumisest Kipchogega võttis ta midagi ka kaasa. «Jah, ma pole hea jooksja. Seda kindlasti,» vastas rallisõitja naerdes.

«Sain kingituseks paari häid jooksujalatseid, mis peaksid jooksmise ise ära tegema, nii et loodetavasti saan ma neid kasutades paremaks,» lisas Tänak.

«Aga muidu ta on siin kõigile hämmastavaks inspiratsiooniks. Ta on kohalikele suur iidol ja ta toetab palju ning jagab tõusvate jooksjatega oma kogemusi ning samal ajal ei anna ise ka alla. Päris hämmastav inimene,» jätkas eestlane tõsisemal toonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles