Värskelt Eesti kiireimaks spurtinud Nazarov tegi karjääri paremuselt teise jooksu

Postimees Sport
Copy
Karl Erik Nazarov.
Karl Erik Nazarov. Foto: Mihkel Maripuu

Poolas Krakowis peetavad Euroopa mängud avatakse küll kolmapäeval, aga esimesed Eesti sportlased olid võistlustules juba teisipäeval. Eesti kergejõustikukoondis hoiab võistkondliku EM-i teises divisjonis 12 ala järel 94 punktiga 11. kohta.

Kergejõustiklastest pääsesid teisipäeval esikolmikusse Karl Erik Nazarov ja Eerik Haamer, seisab Eesti Olümpiakomitee pressiteates

24-aastane Nazarov sai meeste 100 meetri jooksus ajaga 10,29 teise koha. Eelmisel nädalal Jõhvis 10,18-ga Eesti rekordi püstitanud Nazarovi jaoks oli see elu paremuselt 100 meetri jooks. Teda edestas vaid slovakk Jan Volko (10,24). Jooksu ajal puhus kerge vastutuul (-0,5 m/s).

«Okei jooks. Elu teine jooks, aga ootan endalt enamat. See ei olnud kõige ideaalsem. Kiire jooks võttis natuke energiat ära. Jõhvis tuli suur rekordiparandus ja eks see võis kehale väike šokk olla. See ei ole mingi vabandus. Arvan, et võtsin täna maksimumi, mis võtta andis, aga oleksin lootnud natuke paremat,» rääkis Nazarov ERR-i otseülekandes.

22-aastane Haamer tuli meeste teivashüppes tulemusega 5.30 kolmandaks. See oli Haameri hooaja tippmark. Esikohta jäid jagama horvaat Ivan Horvat ja ukrainlane Vladislav Malõhhin, kes ületasid mõlemad 5.40.

Kõrget kohta lootis naiste 100 meetri jooksus ka Õilme Võro, aga ta piirdus aja 11,65 ja seitsmenda kohaga. «Soojenduse ajal tekkis reie tagaküljes spasm. Praegu jalg valutab, aga loodan, et rebendit ei ole,» ütles Võro.

Esile tasub tõsta ka 16-aastase Viola Hambidge'i isiklikku rekordit naiste 400 meetri jooksus. Ta tõi koondisele ajaga 55,22 12. koha punktid.

Teise divisjoni EM-i juhib esimese päeva järel 159 punktiga Ungari. 94 punktiga 16 võistkonna seas 11. positsiooni hoidva Eesti jaoks on miinimumeesmärk teise divisjoni püsima jäämine. Selleks tuleb vältida kolme viimast kohta.

Kolmapäeval võistlevad kergejõustiklastest Adam Kelly (meeste vasaraheide), Henrik Kutberg (meeste kaugushüpe), Marleen Mülla (naiste teivashüpe), Kenro Tohter (meeste 110 m tõkkejooks), Diana Suumann (naiste 100 m tõkkejooks), Helin Meier (naiste 800 m jooks), Deniss Šalkauskas (meeste 1500 m jooks), Kevin Sakson (meeste kettaheide), Daria O'Konnel-Bronin (naiste kolmikhüpe), Marielle Kleemeier (naiste 400 m tõkkejooks), Rasmus Mägi (meeste 400 m tõkkejooks) ning lisaks nii meeste kui ka naiste 4x100 m teatejooksu võistkonnad.

Padelis lähevad võistlustulle naiste paar Emily Hang – Nora Leinus ja meeste paar Erko Nigula – Siim Tuus. Naised kohtuvad esimeses eelringis Poola paari Aleksandra Rosolska – Zofia Piorkowskaga ja mehed Prantsusmaa paari Adrien Maigret – Benjamin Tisoniga. BMX freestyle eelvõistlusel esindavad Eestit Liis Lokk ja Kristen Põder. Kujundujumise paaride vabakavas teevad oma etteaste Maria Ruditš ja Ksenija Grabtsuk.

Mänge alustab ka meeste 3x3 korvpallikoondis (Jaan Puidet, Robin Kivi, Hendrik Eelmäe, Oliver Metsalu). Kolmapäeval on vastasteks Poola ja Serbia.

Avatseremoonia peetakse Krakowis asuval Henryk Reymani nimelisel staadionil kell 20.30. Eesti lippu kannavad avatseremoonial korvpallur Annika Köster ja aerutaja Joosep Karlson.

Euroopa Mängud peetakse 21. juulist 2. juulini Krakowi ja Malopolska piirkonnas. 105-liikmeline Eesti koondis võistleb 17 alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles