Dopingut manustanud mees väidab, et ületas Usain Bolti rekordi

Postimees Sport
Copy
Maailma kiireim mees on ametlikult Usain Bolt
Maailma kiireim mees on ametlikult Usain Bolt Foto: © Kai Pfaffenbach / Reuters / Scanpix

USAs käivitati spordiliikumine, kus võib tarvitada keelatud aineid.

Uus spordiliikumine kannab nime Enhanced Games ning see on asjaga seotud inimeste sõnul olümpiamängude alternatiiv. «Usume teaduse jõusse ning selle tähtsusesse inimkonna õitsengule. Teaduse väljapaistmiseks pole paremat viisi kui tippsport,» lausus organisatsiooni esimees Aron D'Souza pressiteates.

Eesti keeles võiks uus liikumine kanda täiustatud mängude nimetust. Dopinguvõistluse kodulehel võtab sõna üks anonüümseks jäänud mees, kes väidab, et on ületanud Usain Bolti 100 meetri maailmarekordi 9,58.

«Olen uhke täiustatud sportlane. Olümpialiikumine vihkab mind. Liituge meie esimeste mängudega 2024. aastal ja vaadake, kuidas ma avalikult maailmarekordi purustan,» teatas mees, kes on väidetavalt läbinud 100 meetrit ajaga 9,49.

Organisatsioon kirjutab pressiteates, et keelatud ainete tarvitamine spordis on avalik saladus ning nende eesmärk on luua sportlastele keskkond, kus kõigil on võimalik teadusest maksimum välja pigistada.

Täiustatud mängude suurem eesmärk on korraldada tiitlivõistluste tasemel üritusi, kuid nende rahastamine ei tuleks maksumaksjate arvelt. Praegu otsitakse linna, mis oleks valmis esimesi võistlusi võõrustama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles