Traditsioonilisi talialasid ootavad tuleval olümpial ees muudatused

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Soomlane Iivo Niskanen jääb viimaseks 15 km klassikasõidu olümpiavõitjaks.
Soomlane Iivo Niskanen jääb viimaseks 15 km klassikasõidu olümpiavõitjaks. Foto: Markku Ulander via www.imago-images.de/Scanpix

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) muudab olümpiamängudel murdmaasuusatamise distantside pikkust. Uuendusi tehakse ka suusahüpetes ja kahevõistluses. 

Teisipäeval toimunud kohtumisel leppis ROK kokku, et edaspidi võistlevad nii mehed kui ka naised murdmaasuusatamises sama pikkadel distantsidel.

2026. aasta Milano-Cortina mängudel on seega mõlema soo esindajatele kavas 50 km maraton, varasemalt on naiste pikim distants olnud 30 km.

Meeste 15 km sõit lühendatakse 10 km peale. Suusavahetusega sõidus sõidetakse 10+10 km, varasemalt sõitsid mehed 15+15 km.

ROK tegi uuendusi ka suusahüpete ja kahevõistluse traditsioonilises võistkonnavõistluses. Edaspidi koosnevad mõlemal alal võistkonnad kahest, mitte neljast liikmest.

Suusahüpete võistkonnavõistlused koosnevad kolmes ringist. Pärast esimest ringi jätkavad medalite eest võitlust 12 võistkonda, kellest kaheksa pääsevad finaalringi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles