Peatreener Raudla: kui Serbiat võidad, teed midagi õigesti

Postimees Sport
Copy
Eesti 3x3 korvpallimeeskond sai jagu maailmameister Serbiast.
Eesti 3x3 korvpallimeeskond sai jagu maailmameister Serbiast. Foto: SARAH MEYSSONNIER/REUTERS/SCANPIX

Poolas Krakowis alanud Euroopa mängudel sai Eesti 3x3 korvpallimeeskond ühe võidu ja ühe kaotuse.

A-grupis mängiv Eesti (Jaan Puidet, Robin Kivi, Hendrik Eelmäe, Oliver Metsalu) võitis Serbiat 17:16, Poolale jäädi alla 17:21. Esimeses matšis oldi kaks minutit enne lõppu 11:13 taga, aga seejärel kasutati oskuslikult ära serblaste vigadeprobleem. Kivi tabas otsustavatel hetkedel neli vabaviset, ühe korvi lisasid nii Metsalu kui ka Eelmäe.

Kivi ja Metsalu panustasid mõlemad võitu viie punktiga, Eelmäe arvele jäi neli ja Puidetile kolm punkti.

Kuigi Serbia ei võistle Euroopa mängudel parimas rivistuses, tundis koondise peatreener Siim Raudla hoolealuste üle uhkust. «Iga päev Serbiat ei võida, olgu see saali- või 3x3 korvpall. See oli nii minu kui ka mängijate jaoks esimene. Kui Serbiat võidad, siis teed midagi õigesti,» rääkis ta.

Teine mäng Poolaga algas Eestile keeruliselt. Kuigi nelja minuti järel juhtis Eesti 9:4, said võistkondlikud vead kiirelt täis. Poola haaras initsiatiivi, jõudis järgi ja läks ka ette. Eesti viimane helge hetk oli neli minutit enne lõppu, mil Kivi vähendas kaotusseisu 15:16 peale. Seejärel võttis Poola kodupubliku rõõmuks aga kindlalt oma ära. Eesti resultatiivseim oli kaheksa punktiga Puidet.

«Rääksime enne mängu, et tuleb väga raske lahing,» ütles peatreener Raudla. «Meie saime hea võidu, Poola sai noorelt Saksamaa satsilt kaotuse (20:21). Alustasime küll hästi, aga siis tundus, et eksisime oma reeglite vastu. Lasime vastaste liidri (Przemyslaw Zamojski) käima, ta pani ära ka raskeid viskeid. Sealt sai ka pikk mees (215 cm pikkune Adrian Bogucki) oma kindluse käima. Võitlesime lõpuni, aga natuke jäi väheks. Alguses kiirelt täis saanud vead ka pärssisid meie mängu. Peame üle vaatama, kui agressiivsed saame või ei saa mängu alguses olla.»

Kahe vooru järel on Saksamaal A-grupis kaks võitu, Poolal ja Eestil üks võit ja Serbia on seni nulli peal. Veerandfinaali pääsevad iga grupi kaks esimest. Otsustava kohtumise Saksamaa vastu peab Eesti reede õhtul.

«Kokkuvõttes peame päevaga rahul olema. Meil on noor ja vähe kokkumänginud võistkond. Jätsime endale kõik võimalused alagrupist edasi saada. Reedel läheme Saksamaad sajaprotsendiliselt võitma. On ka võimalus, et tekib surnud ringi teema. Peame hindama, kui palju tuleb ise punkte visata ja palju saame lasta vastastel visata,» sõnas Raudla.

Eesti 3x3 naiskond alustab C-alagrupis mänge neljapäeva õhtul, vastasteks on Leedu ja Ukraina. Eesti mängib koosseisus Marie Anette Sepp, Sofia Kosareva, Annika Köster ja Kadri-Ann Lass. 2019. aastal Euroopa mängudel hõbemedali võitnud koosseisust on seekord kohal Köster ja Lass.

BMX freestyle'i võistlusel pääses Eesti koondislastest finaali Liis Lokk. Tema kahe sõidu keskmine skoor oli 38,25 punkti (37 ja 39,5 punkti), mis andis kvalifikatsioonis 15 osaleja seas 11. koha. 12 sportlase osalusel peetav finaal peetakse neljapäeval. Meeste kvalifikatsioonis sai Kristen Põder 31,66 punktiga 28. koha ja finaali ei pääsenud.

Padelis Eesti paarid esimesest ringist edasi ei jõudnud. Naiste paarismängus kaotasid Emily Hang – Nora Leinus Poola duole Aleksandra Rosolska – Zofia Piorkowska 2:6, 0:6. Meeste paarismängus jäid Erko Nigula – Siim Tuus 2:6, 2:6 alla Prantsusmaa sportlastele Adrien Maigret – Benjamin Tison.

«Seis võtab selle mängu kokku,» kommenteeris Tuus Eesti meespaari etteastet. «Prantslased olid klass kõrgemal, väga stabiilsed. Ei leidnud täna seda rohtu, et sealt midagi rohkemat välja võtta.»

Kujundujujad Maria Ruditš ja Ksenija Grabtsuk said paaride vabakava kvalifikatsioonis 68,4 punktiga 18. ehk viimase koha ning finaali ei pääsenud. Neljapäeval osalevad Ruditš ja Grabtsuk paaride kohustusliku kava võistlusel.

Rasmus Mägi alistas MMi normi

Euroopa mängude raames toimuval kergejõustiku võistkondliku EM-i teises divisjonis tegi Eesti koondise teise päeva parima tulemuse Rasmus Mägi, kes võitis ajaga 48,63 meeste 400 meetri tõkkejooksu. Hooaja esimese võistluse teinud Mägi tõusis tänavuses Euroopa edetabelis viiendaks ja alistas ühtlasi MM-i normi (48,70).

«Tore on jälle joosta ja teha seda tervena. MMi norm oligi miinimumeesmärk. Eeldasin, et selle aja kanti peaksin jooksma ka siis, kui kuskil mingi viga sisse lipsab. Jooksus oli ka paar kehvemat kohta, aga vähemalt on MMi norm nüüd täidetud ja sellega pole enam muret,» rääkis Mägi ERR-i otseülekandes.

Esikolmikusse pääses ka Adam Kelly, kes sai meeste vasaraheites oma hooaja tippmargi 73.08-ga kolmanda koha.

Viimase võistluspäeva eel hoiab Eesti kergejõustikukoondis 16 riigi seas 177 punktiga 12. kohta. Serbiat edestatakse ühe ja Islandit nelja punktiga. 13 sekka jõudmine on Eesti jaoks väga oluline, sest kolm viimast kukuvad järgmiseks aastaks kolmandasse divisjoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles