Putini sõbrast rahvusvahelise alaliidu president: sellised inimesed tuleks maha lasta (2)

Karl Mihkel Eller
Copy
Vladimir Putin ja Umar Kremjov.
Vladimir Putin ja Umar Kremjov. Foto: Reuters/ScanPix

Rahvusvahelise poksiliidu (IBA) boss Umar Kremljov šokeeris avalikkust oma kommentaaridega, kui süüdistas alaliidu eelmist presidenti poksi tapmises ja avaldas arvamust, et sellised inimesed tuleks maha lasta.

Kremljov võttis sõna eelmisel nädalal Brasiilias toimunud poksifoorumil, kus laimas avalikult IBA eelmist presidenti Wu Ching-kuod, kes oli ametis aastatel 2006–2017. «Ta on kurjategija, kes tapab poksi. Ta on halb inimene. Sellised inimesed tuleks maha lasta, sest ta on poksijaid rüüstanud,» ütles Kremljov Inside The Gamesi andmetel.

Lisaks süüdistas Krelmjov ROKi Wu kaitsmises, sest viimane oli aastatel 1988–2010 ROKi liige. ROK on Kremljovi sõnavõtu hukka mõistnud. «Me ei saa aktsepteerida vihakõnet ega halvustavat keelekasutust, mis on suunatud ROKi liikmetele, kes täidavad ainult oma ametikohustusi,» seisis ROKi avalduses.

Venelane Kremljov on väidetavalt Venemaa diktaatori Vladimir Putini lähedane sõber. Kanada õigusprofessor Richard McLaren avaldas eelmisel aastal raporti, milles väitis, et ekspresident Wu tegevus tegi IBA peaaegu maksejõuetuks.

Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) täitevkomitee on varem teatanud, et soovib IBA litsentsi tühistada. Rahvusvaheline spordiarbitraaž (CAS) on jätnud IBA kaebuse ROKi vastu rahuldamata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles