Eestlasest Euroopa meister tegi USAs hooaja parima võistluse

Postimees Sport
Copy
Kevin Saar USAs Budds Creeki krossirajal ATV Motocross Nationali etapil.
Kevin Saar USAs Budds Creeki krossirajal ATV Motocross Nationali etapil. Foto: Tremellen Media House

Möödunud nädalavahetusel toimus Ameerikas Budds Creeki krossirajal ATV Motocross Nationali seitsmes etapp. Oma hooaja parima etapi tegi seal viiekordne Euroopa meister Kevin Saar, kes teenis etapi kokkuvõttes üheksanda koha.

Nädalavahetust alustas Saar Pro klassi ajasõidu üheksanda kohaga. Parima aja sõitis välja sarja üldliider Joel Hetrick. Esimeses võistlussõidus tegi Saar korraliku stardi ja ta pääses kohe top10-sse. Kahjuks sõidu alguses tehtud eksimus langetas ta aga hulga kohti tahapoole. Järelejäänud sõiduga suutis Saar lõpuks kümnendaks tõusta. Kindla esikoha teenis Hetrick, teisena lõpetas sõidu Brandon Hoag ja kolmandana Chad Wienen.

Teises sõidus tegi Saar veelgi parema stardi ja ta võttis sisse seitsmenda koha. Ka sõit ise õnnestus pärnakal hästi ja ta võitles kogu sõidu esikümnes. Finišisse jõudis Saar lõpuks kaheksandana. Esikoha teenis taas Hetrick, teine oli Wienen ja kolmas Nicholas Gennusa.

Etapi kokkuvõttes tuli Saar üheksandale kohale. Esikoha sai Hetrick, teine oli Wienen ja kolmas Hoag. Üldkokkuvõttes on Saar 129 punktiga kümnendal kohal. Liider on 314 punktiga Hetrick, teisel kohal on 257 punktiga Ford ja kolmandal kohal 242 punktiga Wienen.

Päev hiljem toimunud Pro-AM klassis lõpetas Saar sõidud esimese ja viiendana, mis andis talle etapi kokkuvõttes neljanda koha. Üldkokkuvõttes on ta selles klassis viies.

«Kokkuvõttes oli nädalavahetus edukas, tunnen end siin järjest enesekindlamalt ja vabamalt, mida on näha ka minu sõidus. Rada oli vägev ja nautisin sõitmist. Võistlust olid vaatama tulnud minu isa ja teised head sõbrad Eestist. Isa on olnud minuga karjääri jooksul igal sammul ja tema kohalolek tähendas mulle palju,» ütles Saar pressiteate vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles