Venelanna Kontaveidi lõpetamisest: kaotus Eesti, aga mitte maailma tennisele (2)

Karl Mihkel Eller
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Teele Toova

18-kordne NSVLi tennisemeister Anna Dmitrijeva avaldas arvamust, et 27-aastaselt karjääri lõpetanud Eesti esireketi Anett Kontaveidi lahkumine tenniseväljakult on suur kaotus Eesti, aga mitte maailma tennisele.

Dmitrijeva tõi välja, et läbimurde maailma paremikku tegi parimal juhul maailma teiseks reketiks saanud Kontaveit venelase Dmitri Tursunovi käe all. «Anett Kontaveit andis endast märku juba lapsena.»

Ta oli oma eakaaslaste seas üks parimaid ja suur tulevikulootus, kuid ta ei suutnud neid ootusi realiseerida. Oli vaid periood – aasta või paar, mil ta treenis Dmitri Tursunovi juhendamisel -, kui tegi ta hämmastava läbimurde ja pääses maailma tennisise esiviisikusse.

Kuid see periood, nagu ka koostöö Tursunoviga, ei kestnud kaua. Ülejäänud aja kuulus ta tähelepanuväärsete mängijate hulka, kuid ei midagi enamat. Ta oli maailma 20–30 parema hulgas. Tema karjääri lõpp tuli kõigile üllatusena, kuid põhjused on üsna kaalukad. Valuga mängimine on väga-väga raske. See on suur kaotus Eesti, aga mitte maailma tennisele,» vahendas spordiraadio Dviženie Telegrami kanal.

82-aastane Dmitrijeva rahvusvahelise areeni laeks jäi suure slämmi turniiride neljas ring Prantsusmaa lahtistel, US Openil ja Wimbledonis. 1960. aastatel lõpetas ta sportlaskarjääri ka alustas treeneritööd, kuid see periood jäi üürikeseks. Pärast seda keskendus ta ajakirjandusele ning tennisemängude kommenteerimisele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles