Kukkumises hukkunud profiratturi juurde esimeste seas jõudnud arst kirjeldas šokeerivat vaatepilti

Christopher Krutto
Copy
Gino Mäder (vasakul) arstide hoole all. Kahjuks tema elu ei õnnestunud päästa.
Gino Mäder (vasakul) arstide hoole all. Kahjuks tema elu ei õnnestunud päästa. Foto: KEYSTONE/SWpix/Zac Williams/AP/Scanpix

Eelmisel nädalal juhtus Šveitsi velotuuri kuuendal etapil traagiline kukkumine, kus hukkus 26-aastane Gino Mäder. Nüüd kirjeldas arst Ronald Kretsch, mis teda kukkumiskohas ootas.

Mäder kukkus mäest alla laskumisel koos Magnus Sheffieldiga. Kui ameeriklane sai küll kukkumises viga, kuid pääses eluga, siis Mäderil nii hästi ei läinud ning ta suri järgmisel päeval haiglas.

Kretsch oli üks esimesi inimesi, kes Mäderi juurde jõudis ja ta on kindel, et noort šveitslast ei olnud enam võimalik päästa. Kui ta jõudis ratturi juurde, siis ei näidanud Mäder enam ühtegi elumärki.

«Liikumist ei olnud, pulssi ei olnud ja ta ei liigutanud. Me tõstsime teda koos füsioterapeudiga ja alustasime elustamist. Saime üha rohkem abi päästeteenistuselt,» kirjeldas Kretsch Blickile antud intervjuus.

Elustamine kestis 25 minutit ning Mäderi süda saadi uuesti tööle. Ta viidi helikopteriga haiglasse, kuid teadvusele rattur enam ei tulnud ning järgmisel hommikul kinnitati tema surma.

Pärast Mäderi sugulastega suhtlemist otsustasid Šveitsi tuuri korraldajad, et võistlus sõidetakse lõpuni. Paljud ratturid otsustasid siiski võistlust mitte lõpuni sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles