Neuville'i kindla abimehe roll oli Lappile üllatav

Karl-Joosep Küngas
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Hyundai Motorsport

Soome rallisõitja Esapekka Lappi jaoks on üha selgemaks saanud fakt, et tema hõivab Hyundai meeskonnas teise sõitja positsiooni. Nõnda tuleb tal olla peamiselt Thierry Neuville'i abimees.

Hyundai meeskond on viimastel nädalatel selgelt väljendanud, et nende esisõitjaks on endiselt Neuville. Kogu tiim peab tegema kõik selleks, et belglase tulemus oleks parem. Lappi osas tähendab see ka kohtadest loobumist, kui Neuville sellest kasu lõikab.

Viimati nähti seda olukorda Sardiinias, kus soomlane rallivõidu eest heitles. Itaalias lõppes üsna kiiresti tema duell Toyota sõitja Sebastien Ogier'ga ning nõnda tuli jalg gaasipedaalilt tõsta. Seda ennekõike selleks, et tema taga olnud Neuville saaks rallivõidu endale noppida.

Seejuures selgitas Lappi Soome väljaandele Helsingin Sanomatile, et lepingut allkirjastades selliseid kokkuleppeid tal polnud. «Me ei rääkinud nendel teemadel. See pole ka miski, mis läbirääkimisel rõõmu tekitaks. Samas, kui pealik ütleb, et olukord on selline, siis tuleb nõustuda. Nõnda oled hea meeskonnaliige,» lausus Lappi.

Soomlane usub, et Keenia MM-rallil tal liiga palju meeskonnakaaslast abistada ei tule. Tal pole lihtsalt piisavalt kogemusi Keenias sõitmisel, et seal kõrgesse mängu sekkuda. Teatavasti pidi ta mullu küll Toyota roolis Keenias startima, ent Ogier napsas viimasel hetkel tema koha Aafrika MM-rallil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles