Kotsar ja Raieste said hea uudise

Copy
Sander Raieste (vasakul) ja Joan Peñarroya.
Sander Raieste (vasakul) ja Joan Peñarroya. Foto: Baskonia/Facebook

Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste tööandja Vitoria Baskonia teatas, et tiimi peatreenerina jätka Joan Peñarroya.

Pärast ebaõnnestumist Hispaania kõrgliiga veerandfinaalis, 0:2 allajäämist Badalona Joventudile, hakkasid ringlema jutud, et 54-aastane juhendaja piirdub ühe hooajaga. Euroliiga aasta läks aga üsna edukalt. Kuigi Baskonia jäi esimesena play-off'i ukse taha, ennustati neid esiti pigem tabeli tagaotsa. 

«Baskonia ja Peñarroya langetasid ühise otsuse, et veel ühe hooaja koostööd jätkata. Peñarroya plaanib jätkata stiilis, mida Baskonia fännid väga nautisid. Meie sihid on endiselt Hispaanias ja Euroliigas püüda võimalikult kõrget kohta,» seisis klubi pressiteates.

Peñarroya käe all tegi nõnda kõrgel tasemel väga eduka debüüdi Kotsar. Tema saagiks jäi Hispaania meistrivõistlustel 34 mängus keskmiselt veidi enam kui 20 minutiga 9,3 punkti ja 5 lauapalli. Euroliigas olid samad näitajad 34, 20,5, 9,3 ja 4,3.

Juba aastaid võistkonda kuuluva Raieste roll oli oluliselt väiksem, ent tema Baskonia karjääri selgelt parim. Koduliigas käis ääremängija 27 matšis platsil keskmiselt 12,5 minutiks ja viskas 2,7 punkti. Euroliigas olid sama näitajad 19, 6,9 ka 1,3.

Mõlemad meie mehed peaks ka tuleval hooajal Baskonias jätkama, lepingud kehtivad praeguse seisuga 2024. aasta suveni.

Tagasi üles