NBA drafti avavalik, Prantsusmaa supertalent tegi väikse torke juba esimese mängu eel

Postimees Sport
Copy
Victor Wembanyama (vaskul) ja NBA tegevjuht Adam Silver.
Victor Wembanyama (vaskul) ja NBA tegevjuht Adam Silver. Foto: Wendell Cruz/USA TODAY Sports/Scanpix

Korvpalliliiga NBA draftis üllatust ei sündinud: esimesena valiti Prantsusmaa talent Victor Wembanyama.

221 sentimeetri pikkuse, jaanuaris 19. sünnipäeva tähistanud palluri mängijaõigused omastas San Antonio Spurs. Charlotte Hornets valis teisena Brandon Milleri, Portland Trailblazer kolmandana Scoot Hendersoni.

58 – Philadelphia 76ers ja Chicago Bulls jäid reeglite rikkumise tõttu teise ringi valikuta – tulevikutegija peale läks loosi kuus eurooplast. Kõrgel, seitsmendal kohal korjas Indiana Pacers üles Wembanyama rahvuskaaslase Bilal Coulibaly, ent vahetas ta kohe Washington Wizardsisse.

Ülejäänud Vana Maailma korvpallurid valiti teises ringis. Serblane Tristan Vukcevic oli 42., prantslased Rayan Rupert ja Sidy Cissoko 43.-44., belglane Toumani Camara 52. ning Bosnia ja Hertsegoviina esindaja Tarik Biberovic 56. valik.

Viimastel hooaegadel on Euroopa mängijate osakaal NBAs üha tõusnud. Päev enne drafti uuriti Wembanyamalt, miks see on tema arvates nõnda.

«Eurooplased ei saa päris sellist vastutust. Samas mängime me [enne NBA-d] kõrgemal tasemel kui USA talendid. Minu arvates on loogiline, et kõrgelt tasemelt tulevad mängijad saavad mõlemal rindel hästi hakkama,» vastas Wembanyama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles