FOTO Katsuta sõitis sebrale otsa, aga näitas Rovanperäle eeskuju

Postimees Sport
Copy
Takomoto Katsuta Keeni ralllil.
Takomoto Katsuta Keeni ralllil. Foto: TONY KARUMBA/AFP/Scanpix

Keenia MM-ralli esimesel tõsisel võistluspäeval on mitmed sõitjad sattunud rajal kokku kohalike loomadega. Viies kiiruskatse tõi ka tõsisemad kokkupuuted.

Esiti teatas 19,17 km katse finišis oma seiklustest Elfyn Evans, kelle Toyota esiots oli veidi lömmis. «Mingid loomad ületasid teed: suur kari. Tundus juba, et kõik olid üle saanud, ent viimasel hetkel hüppas üks veel välja. Õnneks pääsesin poole meetriga,» viitas waleslane neljajalgse kergele riivamisele. 

Oluliselt rohkem oli pihta saanud Takomo Katsuta masina esiosa vasak külg. Lisaks oli kapotil näha päris palju verd. «Sõitsin sebrale otsa. Mul on sebrast väga kahju, vabandust,» sõnas Toyota sõitja katse lõpus.

Evans kaotas finišis katse võitnud Sebastien Ogier'le 10,5, Katsuta 18,8 sekundit.

Jaapanlane näitas teatud mõttes eeskuju tiimikaaslasele Kalle Rovanperäle. Meenutame, et soomlane sõitis Sardiinia rallil otsa lehmale, ent looma heaolu pärast eriti ei muretsenud. Seetõttu sai valitsev meister kodumaal ka riielda.

«Rallimees ajas lehma alla, aga uudis keskendub sellele, kas auto jäi terveks või mitte. Päriselt?! Sõitja jätkas võistlust isegi vaatamata, kuidas lehm end tunneb,» säutsus loomakaitsja Elisa Aaltola sotsiaalmeedias. «Mis toimub?! Soomes oleks see loomavastane kuritegu. Uskumatu hoolimatus.»

«Oli õnne, et radiaator jäi terveks või lehm tuuleklaasi ei lennanud. Aga mats oli päris tugev,» oli Rovanperä katsejärgne kommentaar võrreldes Katsutaga oluliselt erinev.

Keenia rallil saab silma peal hoida siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles