Hea enne? Eesti jalgpallikoondis peaks play-off’ide ajal kohtuma Liechtensteiniga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis mängus Iirimaaga.
Eesti jalgpallikoondis mängus Iirimaaga. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile teatas Eesti Jalgpalli Liit, et 25. mail kohtutakse võõrsil Horvaatiaga. Samas on selgeks saanud, et eelmisel aastal ära jäänud matš Liechtensteiniga on kavas pidada 2013. aasta 19. novembril.



Eesti ja Liechtensteini mullu novembriks planeeritud matš jäi mäletatavasti ära, kuna eestlased jõudsid EM-valiksarjas play-off’i ja vastamisi mindi hoopis Iirimaaga. 2013. aasta novembris on teatavasti kavas aga 2014. aasta MMi play-off’id ning seega on teoreetiliselt võimalik, et matš võib ka siis ära jääda.

«Kuna vahepeal ei olnud ühtegi aega, mis mõlemale sobiks, siis esimene võimalus vastamisi minna oligi praeguseks kokku lepitud aeg,» sõnas Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht. «Loodame, et tegemist on hea endega.»

Samal ajal on veel lahtine, kellega minnakse vastamisi novembris. Selge pole veel ka see, kas mõni sõpruskohtumine planeeritakse ka detsembrisse.

«Kindlasti tahame novembris ametlikul päeval mängida ja tahaksime seda teha koduväljakul. Kas ka detsembris mängida, see selgub juba aasta jooksul. Eks paistab, milliseid pakkumisi meile tehakse,» täpsustas Uiboleht.

Eriti tihe saab eestlaste mängukalender olema tänavu aga mai lõpus ja juuni alguses – lühikese ajaga peetakse koguni viis matši. Kui 25. mail kohtutakse Horvaatiaga (mängupaik lahtine – toim), siis 28. mail on Innsbruckis kavas matš Ukrainaga, 1. ja 3. juunil on eestlastel Tartus kohtumised Balti turniiril ja juba 5. juunil mängitakse Le Mansis Prantsusmaaga. Viimase vastasseisuga saab Eestist esimene Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA liige, kes kõikide liikmesriikidega vutiväljakul kohtunud.

«Prantsusmaale teeme tšarterreisi, kuid kahele esimesele võõrsil toimuvale sõpruskohtumisele mitte,» märkis Uiboleht. «Eesti ja Horvaatia matš toimub Aadria mere ääres. Mängupaigaks on kas Rijeka või Pula.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles