Ukraina tennisisti treener ajas valgevenelanna lahinal nutma (2)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Arõna Sabalenka
Arõna Sabalenka Foto: Mylene Deroche

Tennisist Arõna Sabalenka (WTA 2.) meenutas intervjuus Prantsusmaa spordilehele L'Equipe, kuidas ühe ukrainlanna treener ta endast välja viis.

Valgevenest pärit Sabalenka on pidanud alates Venemaa alustatud sõjast Ukrainas, millele on Valgevene kõvasti kaasa aidanud, pidanud korduvalt silmitsi seisma küsimusega, mida tema sõja kohta arvab.

L'Equipe'iga vesteldes kinnitas Sabalenka, et ei toeta sõda. «Ühel päeval ütles Ukraina mängija treener, et ta on minu kaotatud mängu üle õnnelik. Läksin WTA kontorisse ning nutsin nagu beebi ega suutnud rääkida. Ta järgnes mulle ja karjus, et loobin pomme... Me ei toeta sõda, aga mida meist oodatakse? Et karjuksime «ei sõjale»?»

Juunis Prantsusmaa lahtiste ajal ütles Sabalenka, et ei toeta ka Valgevene diktaatorit Aljaksandr Lukašenkat. Ta lisas: «Ma ei soovi, et sport oleks poliitikaga seotud, sest ma olen lihtsalt tennisist, 25-aastane tennisist. Kui ma sooviks olla poliitiline, siis ma ei oleks siin. Ma ei soovi olla seotud poliitikaga. Ma tahan lihtsalt olla tennisist,» lisas maailma teine reket.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles