Legend hea hooaja teinud Eesti jalgpallikoondislasest: ma ei mõista, miks temast nii kergelt loobuti

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Joonas Tamm tähistamas tabamust.
Joonas Tamm tähistamas tabamust. Foto: Twitter @mm_footynews

Rumeenia jalgpalliklubi Bukaresti FCSBs mänginud Joonas Tamme lahkumine on mõistetamatu, ütles kohalik vutilegend Helmut Duckadam.

Tamm oli klubi kindel põhimees, teenides mänguaega ka Konverentsiliigas. Rumeenia kõrgliiga, mille lõpetas FCSB teisena, ja eurosarja peale kokku käis keskkaitsja platsil 44 kohtumises ja lõi neli väravat.

Eelmisel suvel oli FCSB sõlminud Tammega 1+1-aastase lepingu. Kui klubi soovinuks kontrahti pikendada, tulnuks seda teha 15. maiks, aga seda ei tehtud, sest klubi president ei soovinud eestlase jätkamist.

«Ma ei saa aru, miks lubati Tammel minna. Ta meeldis mulle väga. Ta oli stabiilne mängija, kellele sai loota. Ma ei mõista, miks temast nii kergelt loobuti,» vahendas Playsport Duckadami. 64-aastast endist väravavahti, keda kutsutakse Sevilla kangelaseks, kuna 1986. aasta Meistrite liiga eelkäija Sevillas peetud finaalis tõrjus ta penaltiseerias Barcelona vastu kõik neli penaltit ja aitas Bukaresti Steaua ihaldatud tiitlini.

Praegu pole teada, kus Tamm jätkab. Eestlane soovib nüüd sõlmida pikema kui ühe aasta pikkuse lepingu, ütles ta Postimehele. «Pisiperega on keerulisem kolida. Soovin leida koha, kuhu saaks vähemalt paariks aastaks jääda. Loodan teha targa valiku, lõpuks peavad ka tingimused ja palganumber sobima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles