Ideaalse esituse teinud eestlanna jõudis Euroopa mängude rekordiga veerandfinaali

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Lisell Jäätma.
Lisell Jäätma. Foto: Karli Saul/EOK

Poolas Krakowis jätkuvatel Euroopa mängudel tegi naiste plokkvibuturniiri kaheksandikfinaalis hiilgava esituse Lisell Jäätma.

Esmaspäeval 23. sünnipäeva tähistanud eestlanna sai hakkama laitmatu seeriaga, mis koosnes vaid kümnestest laskudest. Kokku teenis ta 150 punkti, mis tähistab Euroopa mängude rekordit. Tema vastane Malgorzata Kapusta sai kirja 143 silma.

«Tundsin ennast hästi,» rääkis Jäätma pärast etteastet pressiteate vahendusel. «Mõni lask oli kehvem, aga nooled läksid õnneks ikkagi kümnesse. Olen 150 punkti nii kaua oodanud, ja et see tuli finaaliväljakul, on superhea.»

Jäätma oli hoos juba kvalifikatsioonis. Ta viis eile Eesti rekordi 708 punkti peale, jäädes maailmarekordi 715 silma peale kruttinud Euroopa meistrile Ella Gibsonile alla kaheksa silmaga.

«Pingutasin väga. Tegin küll paar halba lasku, aga selle võrra pingutasin rohkem, et rekord tuleks. Plokkvibu tase on läinud nii kõrgeks, eriti naistel. Kõik enam-vähem ootasime, millal Gibson maailmarekordi laseb, kuna ta on ka maailma esinumber. Kuna ilm oli ideaalne, oodatigi seda,» sõnas Jäätma.

Eesti koondislastest on tema üks reaalsemaid medalipretendente. «Ma ei keskendu medaliootustele. Üritan teha oma parima. Kui tuleb, siis tuleb. Ja kui ei tule, on alati teine võimalus,» lausus Jäätma.

Kolmapäevases veerandfinaalis läheb Jäätma vastamisi itaallanna Elisa Roneriga, kes alistas 148:138 Luksemburgi vibulaskja Mariya Shkolna. 28. juunil jagatakse välja ka medalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles