Kas aastate jooksul korduvalt abi saanud Ogier laseb Rovanperä endast mööda?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sebastien Ogier (paremal) ja Kalle Rovanperä.
Sebastien Ogier (paremal) ja Kalle Rovanperä. Foto: Valery Hache/AFP/Scanpix

Tiimikorraldused käivad ralliga ikka ja jälle kaasas. Aga mis saab olukorras, kus kaheksakordne maailmameister võiks aidata noort kolleegi?

Jutt käib MM-hooaja seitsmenda, Keenia etapi viimasest päevast. Osakoormusega osalev Toyota sõitja Sebastien Ogier edestab liidrina teist positsiooni hoidvat tiimikaaslast Kalle Rovanperät 16,7 sekundiga. Nende seljataga on sama võistkonna mehed, aga Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta jäävad enam kui kahe minuti kaugusele. 

Olukord tekitab õigustatult küsimuse: kas aastate jooksul erinevatelt tiimikaaslastelt abi saanud kaheksakordne maailmameister võiks Rovanperä seitsme lisapunkti nimel (võitja saab 25, teine 18 silma) mööda lasta? Tänavu on selliseid võistkonnasiseseid korraldusi jagatud Hyundais. 

«Me ei taha tiimikorraldusi jagada,» vahendas rallit.fi Toyota pealiku Jari-Matti Latvalat.

«Muidugi peame vaatama ka suuremat pilti. Sebastien ei tee kaasa täishooaega. Kalle on praegu väga targa sõiduga teine. Thierry [Neuville] pidi ühe päeva katkestama, mistõttu ei saa ta siit suuri punkti. Ma ei usu, et peaksime midagi ette võtma, sest seis on niigi hea.»

Pigem tunneb Latvala veidi muret võitluses kolmanda-neljanda koha peale. Evans edestab viimase päeva eel Katsutat 16,7 sekundiga.

«Elfyni ja Taka vahel on veidi intriigi. Laseme neil selle ausalt ära lahendada, aga samas tuletame neile meelde, et tore oleks kõiki meie autosid finišis näha,» märkis tiimiboss.

Samas pole veel midagi selge. Viimasel võistluspäeval on kavas veel kuus kiiruskatset, läbi sõidetakse 74,38 kilomeetrit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles