Rasmus Mägi avas Euroopa mängudel Eesti medaliarve, aga saab autasu ebatavalisel viisil

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: Karli Saul/EOK

400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi tegi Euroopa mängudel oma esituse juba kolmapäeval, ent peab väljateenitud autasu veel ootama.

Kolmandad Euroopa mängud toimuvad tänavu Poolas Krakowis. Esmakordselt peetakse samal üritusel kergejõustiku võistkondlikud Euroopa meistrivõistlused. Kuna riigid on jagatud kolme divisjoni, peetakse vastavalt tasemele ka mõõduvõtud erineval ajal. 

Eesti asub keskmisel astmel. Teine ja kolmas divisjon lõpetasid neljapäeval, tugevaimad tõmbavad joone alla aga alles homme. See tähendab, et enne viimase ala lõppu ei anta välja ka medaleid.

Täna sai selgeks, et teisipäeval karjääri parima hooaja alguse teinud, aja 48,63 jooksnud Mägi lõpetas teisena. Temast oli kiirem vaid esimesse divisjoni kuuluva Itaalia sportlane Alessandro Sibilio, kes püstitas võistluste rekordi 48,14. 

Nii kurioosne kui see ka pole, saab Mägi oma medali kätte alles mitu päeva pärast võistlust Eestis, seisab pressiteates. Ühtlasi on see Eestile tänavustelt mängudelt esimene poodiumikoht.

«Võistlus oli pigem oluline võistkondliku EMi kontekstis ja MMi normi jooksmise mõttes. Tähtis oli tiimile kasulik olla ja hea aeg joosta. Medalit on ikka tore võita,» ütles Mägi.

Eesti koondis lõpetas teises divisjonis 16 tiimi konkurentsis 10. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles