Toyota nelikvõit Keenias on ajalooline

Postimees Sport
Copy
Sebastien Ogier Keenia MM-rallil.
Sebastien Ogier Keenia MM-rallil. Foto: IPA/SIPA/IPA/SCANPIX

Toyota rallimeeskond teenis Keenia MM-etapilt teist aastat järjest nelikvõidu. Ühtlasi on Toyota esimene rallimeeskond WRC-sarja ajaloos, kes suutnud nelikvõitu korrata sama koosseisuga.

Keenia MM-rallilt teenis tänavu võidu Sebastien Ogier, teine oli Kalle Rovanperä, kolmas Elfyn Evans ja neljas Takamoto Katsuta.

Möödunud aastal oli järjestus teistsugune, siis teenis esikoha Rovanperä, järgnesid Evans, Katsuta ja Ogier.

«Pean ütlema, et kui siia tulin, ei uskunud, et meil õnnestub mullust nelikvõitu korrata. Konkurents on tänavu ikkagi erakordselt tihe. See nelikvõit tõestab, et meie tiim ja sõitjad on seda rallit silmas pidades teinud väga head tööd,» lausus Toyota rallimeeskonna pealik Jari-Matti Latvala.

«Ütlesin ralli eel kõikidele, et olge lihtsalt kannatlikud, see on siin võidu võti. Seda nad ka olid. Ma ei oskagi neilt muud küsida, aga poodiumil karistasid nad mind muidugi korralikult šampusedušiga. Aga ju ma väärisin seda,» jätkas Latvala.

WRC-sarjas on nelikvõite nähtud nüüd 14 korral. Ajaloo esimese nelikvõidu teenisid 1976. aasta Sanremo rallil Lancia sõitjad Björn Waldegård, Sandro Munari, Raffaele Pinto ja Antonio Fassina.

Korra on WRC-sarjas saavutatud ka viisikvõit. See juhtus 1990. aasta Portugali rallil, mil teistest olid üle Lancia sõitjad Miki Biasion, Didier Auriol, Juha Kankkunen, Dario Cerrato ja Carlos Bica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles