Euroopa mängud Jäätmad tõid Eestile kulla, lähedal oli ka Jürissoni medal

Postimees Sport
Copy
Robin ja Lisell Jäätma.
Robin ja Lisell Jäätma. Foto: Karli Saul/EOK

Poolas Krakowis jätkuvatel Euroopa mängudel kasvatas Eesti koondis medaliarvet. Vibulaskjad Lisell Jäätma (23) ja Robin Jäätma (22) võitsid plokkvibu segapaaride võistlusel kuldmedali. Kaugele ei jäänud ka laskja Peeter Jürissoni poodiumikoht.

Pärast võistkonnavõistluse medalitseremooniat oli Robin Jäätma võistlustules ka plokkvibu individuaalturniiril. Ta läks vastamisi äsja segapaaride võistlusel alistatud Taani vibulaskja Mathias Fullertoniga. «Ta on mu hea sõber, saame hästi läbi. Oleme temaga palju võistelnud, meie viimased kohtumised on läinud ümberlaskmisele. Suure tõenäosusega juhtub täna samamoodi,» ennustas Jäätma. Ümberlaskmist siiski vaja ei läinud, sest 15. asetusega Jäätma võitis teise asetusega Fullertoni vastu matši 149:147 ning pääses neljapäeval peetavasse veerandfinaali.

Lisell Jäätma jätkab individuaalturniiri kolmapäeval, kus ta on sarnaselt vennale jõudnud kaheksa parema sekka.

Jürisson oli medaliheitluses

21-aastane laskja Peeter Jürisson näitas meeste kaarrajal kogu päeva jooksul kõrget taset. Kvalifikatsioonis jagas ta 124 punktiga koos lätlase Dainis Upelnieksi ja tšehhi Tomaš Nydrlega esikohta. Finaalis pääses ta 27 punktiga esmalt nelja parema hulka. Medalilaskmises jäi ta aga napilt neljandaks. Kuue vooru järel oli tal 17 punkti, Upelnieksist ja soomlasest Eetu Kallioinenist jäi teda lahutama üks tabamus. Seega rohkem Jürisson lasta ei saanud. Euroopa mängude võidu ja koha Pariisi olümpial noppis 38 punktiga rootslane Erik Marcus Svensson, Upelnieks oli 37 punktiga teine ja Kallioinen 27 punktiga kolmas.

Peeter Jürisson
Peeter Jürisson Foto: Karli Saul/EOK

Meeste 50 m sportpüssi harjutuse kvalifikatsioonis sai Meelis Kiisk 583 punktiga 28. koha ja finaali ei pääsenud. Naiste 25 m püstoli harjutuse täpsuslaskmises näitas Kristina Kiisk 279 punktiga 32. tulemust.

Muay Thais on suures mängus Astrid Johanna Grents, kes alistas naiste -60 kg klassi veerandfinaalis tulemusega 30:25 Kreeka sportlase Christina Zampoura. Esmaspäeval peetavas poolfinaalis kohtub ta itaallanna Giulia Pediniga.

Poksija Pavel Kamanin võitis meeste -71 kg klassis 32 seas Bosnia ja Hertsegoviina sportlast Gianni Dedicit 5:0. Kamanini jaoks jätkub võistlus teisipäeval. Kaheksandikfinaalis kohtub ta armeenlase Gurgen Armmadojaniga.

Jalgrattaspordis olid kavas maastikurattasõidud. Naiste seas sai Janika Lõiv ajaga 1:22.07 13. koha. Mari-Liis Mõttus ja Merili Sirvel tulemust kirja ei saanud, nad kaotasid parimatele ringiga. Sama saatus tabas meeste seas ka Josten Vaidemit ja Kirill Tarassovit.

«Jälle 13. koht, neljandat võistlust järjest. Sõidu algus läks väga hästi, tegin hea stardi, aga kolmandal minutil hakkasin trügimise käigus kohti ära andma. Tüdrukud võitlesid väga vihaselt, raske oli mööduda,» rääkis Lõiv võistluse järel ERRile. «Sõidu lõpuosa kulges halvasti. Jalad läksid krampi, mistõttu oli viimasel ringil väntamisega raskusi. Ilmselt sellega kaotasin paar kohta. Tulemusega ma tegelikult rahul ei ole. 13. koht on esikümnele lähedal, aga ma tulin ikkagi esikümnesse sõitma,» lisas Lõiv.

Naiste moodsas viievõistluses katkestas Johanna Maria Jõgisu vehklemise ja ujumise järel.

Esmaspäev tuleb Eesti koondise jaoks tihe. Epeevehklemises peetakse naiste individuaalvõistlus, kus rajale lähevad Nelli Differt, Kristina Kuusk, Irina Embrich ja Erika Kirpu. Sulgpallis saab kaasa elada Kristin Kuubale, Karl Kertile ja naispaarile Kati-Kreet Marran – Helina Rüütel, kes alustavad alagrupimatše. Carl Robert Kallaste teeb kaasa meeste moodsa viievõistluse eelvõistluses. Laskmises jätkab Kristina Kiisk naiste 25 m püstoli harjutust, Katrin Smirnova osaleb naiste 50 m spordipüssi harjutuses. Poksija Stiven Aas kohtub meeste -80 kg arvestuses kaheksandikfinaalis Iisraeli esindaja Daniel Iljušonokiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles