Imeline! Eesti võrkpallinaised võitsid ülihaaravas finaalis Hõbeliiga (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Naiste võrkpallikoondis
Naiste võrkpallikoondis Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koduseks EM-finaalturniiriks valmistuv naiste Eesti võrkpallikoondis alistas Hõbeliiga finaalis ülipõnevas lahingus Austria.

Juba esimene geim oli triller. Austerlannad olid peal näiteks 11:4, 22:17 ja 24:21, kuid eestlannad ei andnud alla ning jõudsid ise nelja geimpallini. Kahjuks ei õnnestunud neid realiseerida ja Austria võitis 33:31.

Kenasti mängu sisse saanud Eesti võitis järgmise geimi 25:11. Siis oli Austria parem 25:13, seejärel Eesti 25:12. See tähendas, et Hõbeliiga võitja selgitati viiendas geimis.

Seda alustas Eesti väga hästi. Meie naised läksid juhtima 9:4 ja 11:6, kuid seejärel võitsid austerlannad neli järjestikust punkti. Ehkki mängu lõpp läks oodatust pingelisemaks, oli Eesti pidevalt peal ja viimane geim võideti 15:12.

Hõbeliiga võit tähendab, et järgmiseks hooajaks tõuseb Eesti Kuldliigasse, kuhu kuulub üheksa naiskonda. Samuti teeniti 50 000 eurot auhinnaraha.

Olgu öeldud, et Kuldliigas pole Euroopa kõige tugevamaid naiskondi, kes mängivad Rahvuste liigas. Näiteks tänavu on seal Vanast Maailmast Bulgaaria, Horvaatia, Saksamaa, Itaalia, Holland, Poola, Serbia ja Türgi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles